eBay weigert de verkoop van beenlamp

Toen Leo Bonten uit Nederland te horen kreeg dat zijn been geamputeerd moest worden als gevolg van een bacteriële infectie, vroeg hij aan het ziekenhuis of hij het zou mogen houden. Hij zou er een staande lamp van maken. Na lange en lastige onderhandelingen besloot het ziekenhuis om in te stemmen met het rare verzoek.

Om zijn financiële nood te verlichten, zet Bonten nu zijn liefdevol ontworpen staande lamp op eBay. De vraagprijs is een slordige 100.000 euro. “Ik zou hem liever houden, maar ik heb het geld nodig,” vertelde Bonten aan de Nederlandse media.

Het probleem is dat eBay niet wil dat je menselijke resten of lichaamsdelen verkoopt via hun website. Dat staat ook te lezen in hun officiële beleid: We laten de verkoop van mensen, het menselijke lichaam, menselijke lichaamsdelen of menselijke producten niet toe op eBay. Er zijn echter twee uitzonderingen: menselijk hoofdhaar en schedels en skeletten die bestemd zijn voor medisch gebruik.

Het bericht van Bonten werd dus verwijderd, maar niet getreurd, Bonten zal vast wel een kandidaat koper vinden in de ongetemde wildernis die Craigslist heet.

beenlamp

BwRKV0CIAAE2RX-