Michael Chou ontwerpt de ultieme ijsschep

Of het nu vanille is of een exotische smaak, als ijs stevig bevroren is, is het bijna onmogelijk om te scheppen. Micheal Chou heeft daar na twee jaar echter een oplossing voor gevonden. Hij vond de Midnight Scoop uit en maakt van ijsscheppen kinderspel.

“Elke keer als ik ijs aan het scheppen was, had ik het gevoel dat er een andere en betere manier moest zijn. Ik hou ervan dat mijn ijs hard bevroren is. Scheppen met een hete lepel of het een half uur laten staan, is dus geen optie,” vertelt Michael Chou, een 35-jarige vader en luchtvaart ingenieur.

Het duurde bijna twee jaar en een heel aantal prototypes voor de ultieme ijsschep ontworpen was. “Ik ontwierp de scoop zodat je kracht moet zetten met je arm- en borstspieren in plaats van je pols. Dat heb ik dankzij mijn achtergrond in de lucht-en ruimtevaarttechniek. Maar wat nog belangrijker was mijn vaderschap want dat heeft me vertrouwd gemaakt met ijs.”

ijsschep

De Scoop heeft een gebogen handvat dat extra kracht geeft waardoor je je pols niet moet belasten. “De meeste ijsscheppen werden decennia geleden ontworpen en waren ‘goed genoeg’. Sindsdien is er niets veranderd aan hen.”

Ik heb 38 verschillende prototypes gemaakt alvorens ik tevreden was over mijn model. Het gebogen handvat zorgt er ook voor dat je ook kracht kan zetten met twee handen. Al met al kostte het ruwweg twee tot drie jaar sinds het idee opkwam. Iedereen die mijn Scoop heeft geprobeerd, heeft gevraagd of ze hem mochten houden.”