“Rival Survival”: Twee politici proberen op een onbewoond eiland te overleven in nieuwe reality show

Een onbewoond eiland in de Stille Zuidzee, een gedeelde passie voor onderwatervissen en twee senatoren, een democraat en een republikein die met elkaar de strijd aangaan. Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe Discovery-programma Rival Survival.

De unieke reality tv-show zal vanaf 29 oktober worden uitgezonden in de Verenigde Staten en in meer dan 200 andere landen op Discovery Channel. De twee deelnemers zijn Jeff Flake, een 51-jarige republikein uit Arizona en Martin Heinrich, een 42-jarige democraat uit New Mexico die in ware Expeditie Robinson-stijl worstelen om te overleven in barre omstandigheden.

“Als je een republikein wil zien lijden of een democraat, dan zal je blij zijn,” zei senator Heinrich op een persconferentie. Senator Flake voegde daaraan met een verwijzing naar Naked and Afraid toe dat ze echt bang waren, maar gelukkig niet naakt.

Bij een presentatie in Washington kwamen beide ambtenaren op het idee tijdens de slopende begrotingsonderhandelingen. Ze wilden in eerste instantie gewoon met een GoPro de wildernis in trekken, maar Discovery Channel zag wel wat in het concept. De twee mannen gingen dus de strijd aan met de natuur en leerden vuur maken, hoe zichzelf te beschermen tegen de barre weersomstandigheden en hoe ze aan een onderdak en aan voedsel moesten geraken.