Welke koffie drinkt Obama?

Matt Viser van de Boston Globe heeft altijd al interesse gehad in de keuze van de dranken van de president van Amerika. Eerder informeerde hij al naar de favoriete thee, bier en wijn van Barack Obama. Hij kreeg daar overigens steeds zonder aarzelen open antwoorden op. Dat is dan ook de reden dat hij stomverbaasd was dat het Witte Huis opeens fel weigerde om hem te vertellen welke soort koffie de favoriete koffie van Obama is.

Viser kreeg ofwel geen antwoord ofwel een weigering met de reden dat men bezorgd is over de veiligheid van de president. Het geheim bleef een mysterie tot hij ontdekte wat het Witte Huis voor hem verborgen wilde houden: de president van de Verenigde Staten is helemaal geen koffiedrinker.

POLAND-US-NATO-UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-COMMEMORATION

Wanneer we Obama zien drinken, zou het bijna altijd om thee gaan. Viser kreeg in juni al een hint toen Obama bij een opening van Starbucks thee verkoos boven koffie. Toen Viser met enkele leden van de persoonlijke staf van de president sprak, vertelden zij hem dat geen van hen zich kon herinneren dat Obama ooit koffie had gedronken.

“Eerlijk gezegd, ik denk niet ik hem ooit koffie heb zien drinken,” antwoordde Arun Chaudhary, de voormalige videograaf van Obama. Ook de voormalige speechschrijver van de president, die vele vroege ochtenden en late nachten met hem doorbracht zegt dat hij Obama alleen thee heeft zien drinken.

Viser kwam er achter dat het Witte Huis een aantal bestellingen had gemaakt bij Kona Rainforest Farm in Hawaï waar één van de beste soorten koffie wordt gemaakt, maar deze bestellingen kostten maar 50 dollar per keer en werden niet meer gemaakt sinds juli 2013.

Het lijkt er dus sterk op dat Barack Obama helemaal geen koffie lust.