Gedaan met ronde flessen, maak kennis met de Memobottle

Maak kennis met de Memobottle: een slanke, herbruikbare waterfles die gemakkelijk in je rugzak of handtas past dankzij de rechthoekige vorm.
Ronde flessen waren een pest om eenvoudig op te bergen. De Memobottle lost dat probleem eenvoudig op want de fles heeft de vorm van een stuk papier.

De herbruikbare fles is ontworpen om het aantal plastic flessen op de stortplaatsen te doen verminderen. Het creatieve duo Jesse Leeworthy en Jonathan Byrt, beiden 28, ontwierpen de praktische en milieuvriendelijke fles.

1410779359501_Image_galleryImage_A_company_has_designed_th

De Memobottle is gemaakt van een duurzame sort “groene” plastic die volledig onschadelijk is voor de vaatwasser. Alle Memobottles zijn 30 mm dik en zijn ontworpen om zo duurzaam en robust mogelijk te zijn.

Leeworthy en Byrt zeggen dat er meer dan 600 miljard plastic flessen eenmalig gebruikt worden in Australië. In Amerika worden er 1500 plastic flessen water per seconde verbruikt en slechts 20% van de flessen worden gerecycleerd.

1410779319767_Image_galleryImage_A_company_has_designed_th

“We zijn altijd al gepassioneerd geweest door het milieu en we walgden altijd al van het overmatig gebruik van plastic flessen. Daardoor ontwikkelden we een gepassioneerd verlangen om de verontreiniging van het het milieu een beetje tegen te gaan,” vertelde Leeworthy.

“In plaats van alleen te focussen op het mileuvriendelijke aspect besloten we om ook iets te ontwerpen dat gemakkelijk te vervoeren is en naast het mileuvriendelijke aspect nog een voordeel biedt aan de mensen die de fles kopen.”

1410779311779_Image_galleryImage_A_company_has_designed_th

De Memobottle zou normaal gezien rond kerst op de markt moeten komen en kan wereldwijd geleverd worden.