Van deze 10 dagdagelijkse activiteiten weet je niet dat ze eigenlijk je leven ruïneren

De meeste mensen proberen om geen dingen te doen die slecht zijn voor hun gezondheid. Maar soms weet een mens niet eens dat hij iets doet dat schadelijk is voor zijn gezondheid. Je kan het elke dag doen zonder te beseffen dat het op termijn desastreuze gevolgen voor je lichaam kan hebben. Daarom willen we je vandaag waarschuwen voor deze tien dingen die je dagelijks doet, maar waarvan je niet weet dat ze eigenlijk schadelijk zijn voor je lichaam.

1. Als je in een goede houding voor je computer zit, dan is dat toch niet schadelijk? Fout, de helderheid van een computerscherm kan ontzettend vermoeiend zijn voor je ogen en hoofdpijn veroorzaken. Sommige computers bevatten ook giftige stoffen die op termijn neurologische schade kunnen veroorzaken.

eyestrain

2. Je haar drogen met een haardroger is toch niet schadelijk? Toch wel. Warmte zorgt ervoor dat de waterstofbruggen in je haar afbreken waardoor mensen die gevoelig zijn voor haaruitval sneller hun haren verliezen.

hairdryer

3. Op een potlood bijten is onschadelijk, toch? Neen. Als je elke dag op een potlood bijt, is dat schadelijk voor je tanden en ondermijnt het het harde werk van de orthodontist die zoveel tijd stak in je tandpasta-smile.

CopingwithStress

4. In de zon zitten, geeft ons vitaminen en kan toch niet schadelijk zijn? Klopt, voor Belgen is de zon niet erg schadelijk want ze schijnt zo goed als nooit, maar als je vaak in de zon zit dan raden we toch zonnecrème aan. Ja, ook als je snel wil bruinen. De UV stralen zijn namelijk schadelijk voor je huid en kunnen huidkanker veroorzaken. Zonnecrème filtert dat en houdt je huid jong.

sunscreen

5. Elke dag een douche nemen, is gewoon hygiënisch en noodzakelijk. Fout, elke dag een douche nemen, is schadelijk voor de huidcellen. Je spoelt en schrobt namelijk je huidlipiden weg die ervoor zorgen dat je huid gehydrateerd is.

showering-1

6. Ok, wat dan met joggen? Sporten is toch gezond en jogging is bijzonder populair. Dat kan niet schadelijk zijn. Toch wel. Jogging verhoogt namelijk het risico op artritis, wat op latere leeftijd vooral voor problemen in de knieën zorgt, want die vangen de meeste schokken op.

Jogging

7. Citroenen zijn toch gezond? Ze zitten vol vitamine C! Klopt, maar citroenen zijn dan weer schadelijk voor je gebit. Het zuur in een citroen zorgt er namelijk voor dat je tandglazuur erodeert wat cruciaal is voor een gezonde mond.

citroen

8. We mogen toch wel eens van popcorn genieten tijdens een film? Nee, liever niet, want popcorn is ook schadelijk voor de tanden omdat het tussen je tanden vast kan komen te zitten en voor infecties kan zorgen. Bovendien loop je het risico om op een pit te bijten waardoor je tanden kunnen barsten.

popcorn

9. Met sokken in bed is niet alleen lekker warm in de winter, maar voelt ook comfortabel aan. Toch is het niet alleen schadelijk voor je lichaam maar zelfs voor je hersenen. Sokken in bed voorkomen namelijk de gasuitwisseling van je huidcellen en dat is niet alleen schadelijk voor je huidcellen maar ook voor je hersencellen.

socks

10. Goed, dan ben ik toch op zijn minst wel veilig in mijn kantoor? Niet helemaal. Uit onderzoek bleek dat mensen die 6 uur per dag op kantoor doorbrengen een verhoogd risico van 64% op hartfalen hebben, sneller diabetes en erge rugpijnen kunnen krijgen op latere leeftijd.

sit-too-long