Hacker plaatste vannacht honderden naaktfoto’s van filmsterren online

Een hacker heeft honderden naaktfoto’s van Hollywoodsterren online gezet. De hacker koos de controversiële website 4Chan om zijn materiaal voor het eerst met de wereld te delen. Jennifer Lawrence is één van de Hollywoodsterren die geviseerd werd door de hacker. Maar liefst 60 foto’s van een naakte J-Law deden als een lopend vuurtje de ronde op het internet.

1NDFDMS

Deze keer gaat het niet om valse beelden maar om echte naaktfoto’s van verschillende Hollywoodsterren waaronder Jennifer Lawrence, Selena Gomez, Hillary Duff en Kate Upton. Het management van Lawrence liet al aan Mashable weten dat iedereen die naaktfoto’s van J-Law online plaatst, vervolgt zal worden. Deze actie zal wat hen betreft dus niet ongestraft blijven.

Ondertussen werden er al tientallen Twitter-accounts offline gehaald omdat ze de foto’s deelden en werden de links naar Reddit en andere social media-platformen onbruikbaar gemaakt. Wie goed zoekt, vindt de foto’s uiteraard nog want voor elke link die men verwijdert, worden er tien extra gecreëerd.

Terwijl de autoriteiten druk in de weer zijn om alle beelden offline te halen, speculeert men op het internet wie de hacker eigenlijk is. Volgens de laatste geruchten zou het om een 15-jarige jongen gaan die via de iCloud van de Hollywoodsterren alle beelden wist te bemachtigen. Dit is echter nog niet bevestigd. De hacker liet vanmorgen nog weten dat hij later nog meer foto’s online zou plaatsen, maar maakte daarbij een kleine fout, want op één van de screenshots zou zijn naam te zien zijn.

Veel van de getroffen filmsterren reageerden furieus en vol ongeloof op Twitter, terwijl anderen beseften dat ze eigenlijk niets kunnen doen. De beelden zijn online en zullen voor altijd ergens online blijven staan.

Sommige celebrities beseften dat er eigenlijk niets meer gedaan kan worden om dit terug te draaien en accepteerden hun lot.