Kebab voorkomt brand en huiselijk geweld

Kebab zou huiselijk geweld voorkomen. Het lijkt op een vreemde redenering maar volgens een advocaat in Schotland is het wel degelijk het geval. Zij won de zaak voor haar cliënt die een nachtlicentie wilde voor zijn kebabzaak. De advocaat verdedigde haar cliënt met de argumenten dat een kebabzaak huiselijk geweld voorkomt en woningbranden kan voorkomen.

Advocaat Janet Hood vertelde de licentie-commissie van Dundee dat de vetrijke voeding vaak gegeten wordt door mensen die te diep in het glas hebben gekeken, waardoor ze sneller in slaap vallen en huiselijk geweld voorkomen kan worden. “Er zijn sterke medische aanwijzingen dat eten na het drinken slaap veroorzaakt, wat dus kan helpen bij alcohol gerelateerd huiselijk geweld,” zei ze volgens The Mirror.

“Daarnaast veroorzaken veel mensen brand in hun huis na een avondje stappen omdat ze honger hebben en zin hebben in gebakken eieren bijvoorbeeld, maar ze vergeten dan dat ze begonnen waren met koken met alle gevolgen van dien.”

Hood verdedigde met succes haar cliënt die een nachtlicentie wilde bekomen zodat hij kon werken tot 2:30u.  Jimmy Black, raadslid van SNP was verbaasd over de verdediging van Hood. “Ik had geen idee dat kebab zoveel problemen kon oplossen.”

Uiteindelijk werd de licentie voor de zaak Khans verleend. Die zal nu open zijn tot 2:00u in de week en in het weekend tot 2:30u.