Koppel mocht een maand lang alleen communiceren met emoticons en dat heeft verrassende gevolgen voor hun relatie

Als een onderdeel van een experiment voor New Tech City, hebben Liza Stark en Alex Goldmark een maand lang alleen maar gecommuniceerd met emoji.

Ter voorbereiding van het experiment downloadde het echtpaar elk emoji-pakket dat ze konden vinden op het internet. Daarna maakten ze een paar afspraken zodat de communicatie toch een beetje verstaanbaar bleef tijdens het experiment. Elke persoon zou een pictogram krijgen dat specifiek zichzelf uitdrukte. In het geval van Goldmark was dat een jongen met een hoed.

Het grootste probleem met de communicatie via emoji is het uiten van verdriet vertelde Stark. Aan de andere kant was het wel veel gemakkelijker om vreugde en liefde uit te drukken dan wanneer je het gewoon schrijft. Stark zei dat ze zich meer gewaardeerd voelde als ze de liefdevolle emotie in beeldvorm zag dan wanneer ze het in woorden ziet staan.

“Iemand die je vertelt dat hij van je houdt is een groot en prachtig ding, maar ik had een andere, betere ervaring bij het krijgen van de stickers en emoji’s,” verklaarde Stark.  Goldmark denkt dat ze er zelfs in geslaagd zijn om tijdens het experiment emotioneel dichter naar elkaar toe te groeien omdat het zo gemakkelijk was om gevoelens te uiten.

“Laat me je vertellen dat het knipogende konijntje heel wat voor elkaar heeft gekregen,” lachte Goldmark.

Hieronder volgen een paar voorbeelden uit hun communicatie. Begrijp jij wat ze elkaar willen vertellen?

emoji's

Emoji's2

emoji's3