7 dingen die jij eet als je een kater hebt en wat ze over je zeggen

Het is vandaag vrijdag en dat wil zeggen dat het weekend begint en in het weekend durven we wel eens wat langer te blijven hangen op café en een pintje teveel drinken. De dag erna wordt je daarvoor hard gestraft. De eerste gedacht is meestal niet eens wat er gebeurd is de avond voordien, maar dat je honger hebt en moet eten. Het probleem is dat je niet weet wat je moet eten en dat is waar wij willen helpen. Hieronder volgen zeven meesterlijke gerechten om een kater te genezen en we vertellen je ook nog eens wat je favoriete katervoedsel vertelt over jou, want ten slotte ben je wat je eet.

Bagel

Bagel

Je vergat om voldoende koolhydraten op te doen voor je begon te drinken en dat doet nu erg veel pijn. Je bent allemaal maar wakker genoeg om een homp brood naar binnen te spelen in de hoop dat het zal helpen. Dit is standaard katervoedsel. Je hebt niet veel nodig, wil het redelijk eenvoudig en vraagt alleen maar om een verdomde bagel. De rij aan de kassa kan maar beter snel vooruit gaan. En wie houdt er nu niet van bagels?

De Ultieme Sandwich

ultimate_BLT_sandwich

Je hebt meer nodig dan alleen een bagel en het ontbijt is je favoriete maaltijd van de dag. Je bent een ochtendmens en je eet graag dus met alleen een broodje kom je er niet. Eieren, gesmolten kaas en hartig spek tezamen op een knapperig stuk brood. Of ei, kaas, ham en aardappelen met toast. Nu je toch bezig bent, kun je ook een steak ertussen gooien, het is ten slotte toch al bijna middag.

De combinaties zijn eindeloos en je wilt ze allemaal wel eten. Je gaat niet alleen hard als je uitgaat, de dag nadien moet je minstens even hard gaan. Daarbij is het eiwit nuttig in het geval je je nog energiek genoeg voelt om naar de fitness te gaan.

Water

Water

De enige beweging die jij voor de rest van de dag zult maken, is het strekken van de arm om het flesje water op jouw nachtkastje te bereiken. De intentie om snel op te staan is er in geen enkel geval. Je voelt je ziek en te zwak om vast voedsel te eten. Alles wat je nu nodig hebt, is water.

Je was degene op het feestje die niet weet hoe het is om echt te drinken of je bent degene die het meeste gedronken heeft. In ieder geval heb je er geen spijt van dat je de dag verprutst met het kijken naar series en het knuffelen met je flesje water.

Koffie

Koffie

Hoewel je de dag erna een belangrijke afspraak had, ben je toch uitgegaan. Je moet nu ergens zijn en je moet functioneren dus kies je voor koffie. Het maakt niet uit dat koffie niet de beste keuze is op dit moment, want je hebt haast en het is je vaste ochtendritueel. Je hebt nog steeds een slaapkop, maar je verplicht je toch om je kleren aan te doen. Je zet een zonnebril op en je weigert om met iemand te praten, zelfs na je kop koffie.

De dag kan maar best snel voorbij zijn, zodat je terug in je geliefde bedje kan gaan liggen.

Banaan

Banaan

Je hebt een hekel aan de manier waarop je je voelt en je wilt dat het stopt. Je had gepland om een beetje te drinken, maar de gastvrouw bleef maar bijschenken en van het een kwam het ander. Je wil nu zo snel mogelijk vitaminen en kalium om te helpen genezen.

Pizza

pizza

Je bent te laat wakker om nog te ontbijten. Het huis is nog een zwijnenstal en de enige wandeling die je wil maken, is naar de koelkast. Gelukkig, er ligt nog een stuk pizza van gisterenavond in. Je hebt geen microgolfoven of vuur nodig, want pizza is koud ook lekker. Eigenlijk gaat het best goed, denk je na je eerste hap, want als pizza nog goed smaakt, dan kan het gisteren niet zo slecht zijn geweest.

Alcoholische dranken

Glas

Jij bent het ultieme party animal en je wil dat het feestje aan de gang blijft. Het eerste geluid dat je wil horen als je wakker wordt, is het luide en heldere geluid dat een blikje bier maakt wanneer je het opent. Voor jou heeft het geen zin om met iets anders een kater te bestrijden dan met drank.