Football Manager kost werkgevers jaarlijks 13.4 miljard dollar

Volgens The Chicago Tribune kost de voetbalsimulator werkgevers jaarlijks een belachelijk bedrag van 13.4 miljard dollar. Waar komt dit belachelijk hoge nummer vandaan?

Deze berekeningen werden allemaal geschat op basis van het gebrek aan productiviteit dat optreedt wanneer mensen tegelijk met hun werk bezig zijn en het scouten van nieuwe spelers, het nakijken van de transfermarkt en hun team op orde te stellen voor de aankomende topper.

Volgens CEO John Challenger is het echter geen reden om overal de sportwebsites af te sluiten. “Het is belangrijk om te begrijpen dat er meer afleiding dan ooit is op de werkplek van vandaag. Als het geen Fantasy Football of Football Manager is dan zijn het de laatste roddels uit Hollywood, het winkelen op Amazon of het controleren van Facebook.”

Onze excuses alvast mocht jouw baas deze kop lezen en besluiten om de sportwebsites allemaal te blokkeren. Maar hé, maak je geen zorgen. Voor die problemen bestaat al een oplossing: apps. Want daarvoor worden ze gemaakt, toch?