George R. R. Martin geeft toe dat er twee mensen zijn die het einde van Game of Thrones correct voorspeld hebben

De boekenreeks “A Song of Ice and Fire” geschreven door George R. R. Martin en waar HBO’s Game of Thrones op is gebaseerd, is een complex web met vele ingewikkelde verhaallijnen die zich tegelijk ontspinnen.
Toch hebben volgens Martin twee lezers uitgedokterd hoe het allemaal zal eindigen.

Martin heeft twee lezers gevonden die op online forums het juiste einde hebben uitgevogeld van zijn epische serie. In een interview met The Telegraph verklaart Martin dat ten minste twee lezers de uiterst subtiele en obscure aanwijzingen in zijn boeken correct hebben opgevolgd en tot de juiste oplossing zijn gekomen.

Dat moest uiteindelijk wel een keer gebeuren want er zijn miljoenen lezers en al evenveel kijkers. Dit roept natuurlijk de vraag op of Martin het einde zal veranderen nu het oorspronkelijke einde ergens te vinden is op het internet.

“Ik worstel zelf met dit probleem, want ik wil mijn lezers verrassen. Ik haat voorspelbare fictie als lezer, dus ik wil zeker geen voorspelbare fictie schrijven. Ik wil mijn lezer verrassen en ze dingen laten lezen die ze nooit hadden zien aankomen. Maar ik kan de plannen niet wijzigen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat als ik het einde verander, dat het een ramp zou zijn, want de aanwijzingen zijn er nu eenmaal al.”

Gelukkig voor Martin hebben slechts een paar mensen het juiste antwoord bedacht en we weten niet eens wie dat zijn. Het lijkt ons onmogelijk om in de miljoenen voorspellingen die op het internet circuleren de juiste te vinden.