Deze man zal in een maand in zeven zeeën zwemmen om ze te beschermen

Lewis Gordon Pugh, een 44-jarige Britse langeafstandszwemmer, zal deze maand lange afstanden zwemmen in zeven zeeën. Het doel van deze stunt is om mensen te sensibiliseren over de staat waarin die zeeën verkeren.

In augustus krijgen zeven zeeën een bezoekje van Lewis Gordon Pugh. Hij zal zwemmen in de Middellandse Zee, de Adriatische Zee, de Egeïsche Zee, de Zwarte Zee, de Rode Zee, de Arabische Zee en uiteindelijk in de Noordzee. Op zeven locaties zal hij ook een speech houden, waarmee hij hoopt mensen te inspireren om meer zorg te dragen voor onze zeeën en oceanen en de dieren die erin leven.

Pugh hoopt dit te bereiken met de oprichting van Marine Protected Areas, ofwel beschermde zeegebieden. Denk hierbij aan nationale parken en natuurreservaten, maar dan op zee. Net als in de parken en reservaten worden er voor specifieke gebieden regels opgelegd, zoals een verbod op het doden of wegnemen van dieren. Zo kunnen de oceanen en zeeën langzaam herstellen in die gebieden.

Vandaag begint Lewis Gordon Pugh met zijn indrukwekkende project in Monte Carlo in Monaco. Als alles volgens plan verloopt zwemt hij tussen 27 en 29 in de Noordzee en de Thames, om uiteindelijk te spreken voor het Engelse parlement in Londen. Het zal niet de eerste keer zijn dat hij in de Thames zwemt. In 2006 werd hij de eerste persoon die de volledige lengte van de Thames, 325 kilometer, afzwom.

carte-sept-mers