Macht van het volk doet trein kantelen en redt een man die vastgeklemd zat

De macht van het volk werd gebruikt om een man die opgesloten werd tussen het perron en een trein in een station van Perth in Australië te bevrijden. De passagiers zijn er samen met de medewerkers van Stirling station in geslaagd om de wagon te kantelen zodat de man zijn been, dat werd vastgeklemd tussen de kloof en de wagon, kon bevrijden.

De man was aan boord van een trein om 08:50u toen hij bij het uitstappen uitgleed en vastgeklemd geraakte in de kloof. David Hynes, de woordvoerder van Transperth, zei dat de man passagier was aan het einde van de piekuren maar dat het op de trein nog redelijk druk was. “Hij stond in de deuropening, gleed uit en zijn been raakte geklemd tussen de wagon en het perron waardoor hij vastzat. We hebben daarop de machinist gewaarschuwd dat hij ervoor moest zorgen dat de trein niet bewoog.”

“We hebben onze medewerkers samen met de passagiers de trein van het platform weg laten kantelen zodat we hem konden bevrijden.”
Daarna werd de man met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou geen ernstige verwondingen hebben opgelopen.

Mr Hynes verklaarde dat het geen probleem was van overbevolking op de trein en hij prees de hulp van het personeel en de passagiers bij het bevrijden van de man. “Iedereen heeft geholpen. Het is dankzij de macht van het volk dat er iemand gered is van een eventueel vrij ernstig letsel.”