Deze gebouwen inspireerden Disney voor hun filmklassiekers zoals Aladdin en De Kleine Zeemeermin

Disneyland bezoeken is leuk, maar een pretpark lijkt in het niets op het echte kasteel van Doornroosje. Want ja, zelfs Disney heeft soms inspiratie nodig voor haar magische creaties. Animators kijken vaak naar echte architecturale structuren als bronnen voor inspiratie voor de dromerige kastelen, paleizen en steden die je heel je jeugd lang hebben geboeid en misschien zelfs nu nog kunnen doen wegdromen.

Veel van deze plaatsen zijn nu populaire bestemmingen voor toeristen om niet te vergeten momenten op foto vast te leggen. Je kan deze betoverende locaties het hele jaar door bezoeken dus je kan je Disney-pelgrimstocht nu al beginnen plannen.

1. Elsa’s ijskasteel uit Frozen is geïnspireerd op het Hotel de Glace.

frozen

ice

Het Hotel de Glace, dat elke winter wordt opgebouwd uit ijs in Québec City in Canada, werd gebruikt als visuele inspiratie voor het ijspaleis van Elsa uit Frozen.

Het hotel is elk jaar open voor bezoekers van januari tot maart. Tijdens het seizoen in 2014 bood het hotel zelfs een speciale Frozen suite aan waar klanten een dag konden ervaren uit het leven van Arendelle royalty.

2. Het paleis van de Sultan uit Aladdin was geïnspireerd op de Taj Mahal.

aladdin

t

Aladdin speelde zich af in de fictieve stad Agrabah, gelegen nabij het Arabisch schiereiland, maar het paleis van de Sultan was een losse interpretatie van de Taj Mahal in Agra in India.

3. Het kasteel van prins Eric in The Little Mermaid is geïnspireerd op de eilandgemeenschap van Mont SaintMichel.

little-mermaid-castle

mont

Mont Saint-Michel is een eiland in Normandië in Frankrijk met een sterk aquatische element, met een abdij, klooster, en een omliggend dorp. Je kunt het eiland het hele jaar door bezoeken.

4. Het kasteel van de koningin uit Sneeuwwitje was geïnspireerd op Segovia Castle.

snow-white

spain

Segovia Castle in Segovia in Spanje was de locatie achter het kasteel van de koningin in Snow White. Je kunt het kasteel het hele jaar door bezoeken.

5. Het koninklijk kasteel in Doornroosje was gebaseerd op het Neuschwanstein Castle.

sleeping-beauty-castle

sl

6. Het kasteel in Tangled werd ook geïnspireerd op Mont SaintMichel.

108942138

gtduyjfilyguki

Glen Keane, de toezichthoudende animator en uitvoerend producent van Tangled heeft gezegd dat MontSaint-Michel ongelooflijk sprookjesachtig was. Het is dus geen wonder dat de structuur zo’n langlopende bron van inspiratie is voor de huizen van Disney-prinsessen.

7. Atlantis was gebaseerd op Angkor Wat

atlantis-castle

3434464711_891b5b1efc_o

Voor Atlantis nam Disney architecturale inspiratie uit een combinatie van gebieden waaronder het tempelcomplex van Angkor Wat in Angkor, Cambodja. “Het lijkt op de Toren-van-Babel, een geavanceerde beschaving, wiens taal en cultuur alle andere grote culturen van de wereld hebben geïnspireerd,” verklaarde Don Hahn, producent van de film.

8. Het dorp van Pacha uit Keizer Kuzco is geïnspireerd op Machu Pichu.

emperors-new-groove

gggggggggggg

Niet alleen het dorp was gebaseerd op een bestaand dorp, ook de naam van de keizer was gebaseerd op Cusco, een stad in Peru.

9. DunBroch Castle in Brave werd geïnspireerd op Dunnottar Castle in Schotland.

brave-castle-02

d