Zo wordt je staycation een succes!

Heb jij deze zomer geen zin in de stress die een vliegvakantie met zich meebrengt? Of kun je het je even niet veroorloven? No worries! Een ‘staycation’, oftewel een thuisvakantie, is het betaalbare alternatief op een reis naar het buitenland en bovendien helemaal hip. Met de volgende tips zorg je voor een leuke en relaxte staycation zonder zware koffers en dure reisverzekeringen.

1. Creeër een vakantiegevoel

Thuis vakantie vieren kan net zo ontspannend zijn als een verblijf in het buitenland, zolang je de dagelijkse routine maar verbreekt. Door je thuisvakantie net zo serieus te nemen als een verre reis, krijg je het echte vakantiegevoel. Prik een begin- en einddatum voor je staycation en stel je voicemail en e-mail in op vakantiemodus, zodat je geen (werkgerelateerde) e-mails of telefoontjes hoeft te beantwoorden. Schakel ook notificaties van WhatsApp en Facebook uit. Zo voorkom je dat je de hele tijd met je telefoon in je hand zit te scrollen door vakantiefoto’s en updates van anderen.

2. Disneyland met 50% korting

Disneyland Parijs is de perfecte plek om je staycation ultiem te benutten. Je gaat niet op vakantie, maar er wel even tussenuit. En met de stuntverkoop krijg je nu 50 procent korting op een verblijf. Zo geniet je extra voordelig van de magische wereld van Disneyland. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een dagje naar een festival, concert, zwembad, aquarium of ander pretpark.

3. Voordelig en lekker eten

Bij een thuisvakantie is het misschien verleidelijk om te vervallen in de routine van huishoudklusjes en huishoudelijke taken, maar ook die kunnen wachten tot na je vakantie. Ga eens vaker uit eten, net zoals je zou doen op vakantie. Ga op zoek naar kortingscodes, vouchers en coupons om voordelig te dineren in jouw favoriete lunchcafé of restaurant. Wil je de deur niet uit? Maak het jezelf dan makkelijk: maak een lichte maaltijdsalade of ga picknicken in het park, op het strand of op je balkon.

4. Citytrip in eigen land

Bekijk je eigen stad of land eens door de ogen van een toerist. Welke onontdekte pareltjes kun je er allemaal vinden? Ga op bezoek bij lokale musea en bezienswaardigheden, probeer dat ene nieuwe cafeetje uit en boek een bed & breakfast als je eens een nachtje niet in je eigen bed wil slapen.

5. Gratis overnachten

Dit is hét moment om eindelijk weer eens je familie of vrienden aan de andere kant van het land te bezoeken en er te blijven logeren: een simpele switch naar een andere omgeving met veel gezelligheid en voor weinig geld. Een andere leuke optie op een gratis overnachting is van huis ruilen met iemand of in een andere woning verblijven als huisoppasser (soms kun je hier zelfs iets mee bijverdienen).

6. Wees creatief!

Niets is te gek: van paintballen, hiken en bootje varen tot een tuinfeest organiseren of een marathon van je favoriete serie kijken. Doe vooral lekker waar je zin in hebt!