Slapen met je smartphone in bed kan brand veroorzaken

Het is geen geheim dat deze generatie verslaafd is aan social media die ze kunnen nakijken dankzij smartphones van ’s morgens tot ’s avonds. Alsof dat niet genoeg is, slapen sommige jongeren met hun smartphone naast zich op het hoofdkussen.

De 13-jarige Ariel Tolfree heeft op de harde manier geleerd waarom dat geen goed idee is. Tolfree legt elke avond haar telefoon onder haar hoofdkussen voor ze gaat slapen. Op een nacht werd het meisje gewekt door haar hoofdkussen dat in brand stond.

Samsung verklaarde dat de batterij oververhit was geraakt en dat dat de oorzaak was van de brand.

“Ik merkte het al voor ik ging slapen, maar ik dacht dat het niks was. Toen ik weer wakker werd, was er wel duidelijk iets aan de hand,” vertelde Tolfree.

PHONE

Nochtans waarschuwt Samsung in zijn Common Phone-beleid voor dergelijke gebeurtenissen. Gebruikers worden gewaarschuwd hun apparaten niet te bedekken met beddengoed of andere voorwerpen omdat dat brand kan veroorzaken.

“Als dat zo is, moeten ze een duidelijke waarschuwing erop zetten. Iets groots en opvallends zoals een pictogram van een sigaret,” zei Thomas Tolfree, de vader van het meisje.

Samsung heeft gevraagd of de familie de telefoon wil opsturen. Ze boden ook aan om de smartphone, het kussen en de lakens te vergoeden.

Toch lijkt het ons verstandiger om gewoon je smartphone niet onder je kussen te leggen. Op het nachtkastje is ook goed, toch?