Ken jij deze 7 vakantiebespaartips al?

Vakantie is en blijft een dure kostenpost. De accommodatie en het vervoer zijn nog maar het begin. Daarna komen de dure snacks in het vliegtuig of de prijzige blikjes cola bij het benzinestation en het eindigt met een hoge creditcardafschrijving de maand erna. Genoeg redenen om een lijst met 7 zomerse budgets tips op te stellen, zodat je ook ná de zomer nog wat money over hebt.

1. Boek vroeg of laat

Door vroeg of juist laat te boeken kun je altijd wel een toffe korting meepakken met vroegboekkorting of een lastminute. Het voordeel van vroeg boeken: er is nog heel veel keuze beschikbaar. Kies je liever pas op het laatste moment waar je naartoe gaat? Dan kun je wat minder kieskeurig zijn, maar wel gegarandeerd een goede korting meepakken.

2. Wees flexibel

Eén dag later of eerder aan jouw reis beginnen kan behoorlijk schelen. Dinsdag en donderdag zijn de goedkoopste dagen om de vakantie te beginnen.

3. Buiten de verlofperiode

Niet iedereen heeft de mogelijkheid, maar als het kan, is het slim om buiten de vaste verlofperiode te boeken. Tijdens de zomervakantie is de vraag groter, waardoor de prijzen stijgen. Als je buiten deze periode gaat, ben je veel goedkoper uit.

4. Speur naar korting

Online is er veel korting te vinden op vakanties. Zo vind je op Flipit alle lopende acties en kortingscodes die voor jou interessant zijn.

5. Be creative

Met een beetje creativiteit kun je vaak gemakkelijk besparen. Ga je met de auto op reis? Zorg dat je genoeg drinken bij je hebt, zodat je geen dure producten bij het tankstation hoeft te kopen. En verruil tijdens je vakantie een avond dineren in een restaurant voor een grote picknick in het park.

6. Souvenirs

Zijn die souvenirs echt nodig? Het is natuurlijk aardig als je tijdens je vakantie ook even aan je oma, je ouders en de buurvrouw denkt, maar de meeste souvenirs verdwijnen al snel in een doos en worden vervolgens na één jaar op de rommelmarkt verkocht. Een kaartje en een knuffel bij thuiskomst zijn misschien ook al goed genoeg?

7. Van vakantieganger naar local

Je verblijf kan een stuk goedkoper dan de prijs van een hotel. Diverse organisaties bieden vakantiehuizen aan over de hele wereld. Locals verhuren hun appartement of villa voor een schappelijke prijs. Wimdu is zo’n organisatie. En bij Wimdu kan je nu bijvoorbeeld ook nog eens €20 besparen op je eerstvolgende boeking. Het toffe is dat je direct in contact kunt komen met de lokale bewoners die je waarschijnlijk de beste tips voor een onvergetelijke vakantie kunnen geven.
Fijne vakantie!