10 opmerkelijke beautyweetjes

De wereld van make-up is ongelofelijk fascinerend. Wist je bijvoorbeeld dat Chinezen de eerste nagellak maakten, zo’n 3.000 jaar voor Christus? Ontdek nog 10 fascinerende cijfers en feiten van de beautyplaneet!

1. Tijdens hun leven gebruiken vrouwen gemiddeld zo’n 2 kilogram lipstick. Studies hebben aangetoond dat de verkoop van lipstick stijgt op een grijze of regenachtige dag.

YSL Volupte

2. 5% van de lipstick die een vrouw opdoet laat ze achter op glazen, kopjes, kleding of mannen.

3. ‘Blondes have more fun’, maar wist je ook dat ze meer haar hebben? Een blondine heeft gemiddeld 140.000 haren op haar hoofd, brunettes 110.000 en roodharigen ‘slechts’ 80.000.

4. Vrouwen stoppen gemiddeld na 5 weken, 2 dagen en 43 minuten met een dieet.

5. Met make-up op naar bed gaan zorgt ervoor dat je huid zeven keer sneller veroudert.

biotherm biocils

6. Volgens 40% van de vrouwen bepaalt het uitzicht van hun teennagels de mate waarin ze blij zijn met hun voeten. Zorg ervoor dat je teennagels altijd tip top in orde zijn. Met de leuke kleurtjes van So Lacque van Bourjois zal dit zeker lukken.

Bourjois nagellak

7. Bijna drie vierde van de vrouwen die een niet-chirurgische ingreep ondergaat, zoals een Botox-injectie, verbergt dit voor vrienden en familie. Meer dan de helft vertelt het zelfs niet aan haar partner.

8. 96% van de vrouwen heeft huidproblemen. Vooral een droge huid (43%), puistjes of pukkeltjes (30%) en rimpels (22%) worden als lastig ervaren.

9. Het langste haar op de wereld is bijna 3 meter lang.

10. 95% van de vrouwen heeft cellulitis. Ja, óók de slanke vrouwen.

Cellulov Sisley