Frans meisje studeert af met een gemiddelde van 21 op 20

Myriam Bourhail is een 18-jarig Frans meisje uit Villers-Cotterêts dat net haar middelbare school heeft afgewerkt. Net speciaals zou je denken, ware het niet dat zij afstudeert met de hoogste punten van Frankrijk. Ze behaalde maar liefst een gemiddelde van 21,03 op 20. Ze kon boven de twintig uitkomen doordat ze de keuzevakken Grieks en een vak over Europa opnam.

Haar slechtste punt was op lichamelijke opvoeding, daar haalde ze 15 op. Op geschiedenis en aardrijkskunde behaalde ze 18, op filosofie haalde ze 19. Op alle andere vakken, zoals wiskunde, fysica, Engels, Spaans en wetenschap van het leven en de aarde, behaalde ze een perfecte score van 20 op 20.

Myriam gaat nu verder in het hoger onderwijs. Ze dacht eraan om rechten te studeren, omdat dat volgens haar goed te combineren valt met een politieke carrière, maar koos uiteindelijk toch voor geneeskunde. Dat betekent echter niet dat ze de stap naar de politiek niet zal zetten. Haar vader wijst erop dat Georges Bouaziz, die tussen 1989 en 2001 burgemeester was van Villers-Cotterêts, ook een dokter was.