Je raadt nooit wat deze acteurs hebben gedaan voor een rol in een film

Het leven van een acteur lijkt er één vol glamour, geld en mooie vrouwen/mannen. Je leeft waar het altijd mooi weer is, in mooie huizen en met mooie mensen. Niet slecht! Maar het leven van een acteur is niet al rozengeur en maneschijn. Want er is een lelijk kantje aan het bestaan als acteur. Het duurt een tijdje en je krijgt er wel royaal voor betaald, maar nog steeds is het, vooral in relatie met de rest van het leven, een vrij lelijk kantje. Acteurs moeten één worden met een personage en voor sommigen betekent dat dat ze geen grenzen kennen in fysiek of emotioneel opzicht om één te worden met hun personage. Deze acteurs moesten allemaal verschrikkelijke dingen doorstaan om dat doel te bereiken.

1. Dustin Hoffman in Marathon Man

ENTERTAINMENT-US-FILM-HEALTH-PEOPLE-HOFFMAN-FILES

Hoffman rende elke dag 6 kilometer en verloor meer dan 6 kilo. Voor een scène waarin hij buiten adem moest zijn, rende Hoffman eerst twee kilometer zodat hij echt buiten adem was. Laurence Olivier, zijn collega, vroeg zich af waarom hij dat deed. “Waarom probeer je niet gewoon te acteren? Dat is veel gemakkelijker.”

2. Adrien Brody in The Pianist

FRANCE-ENTERTAINMENT-CANNES-FILM-FESTIVAL

Om zich volledig in zijn personage te kunnen inleven besloot Brody  dat hij net als zijn personage in de film, moest meemaken hoe het voelde om alles in het leven te verliezen. Brody verkocht zijn appartement, zijn auto, gooide zijn gsm weg en… beëindigde de relatie met zijn vriendin.

3. Daniel Day-Lewis in The Crucible

US-ENTERTAINMENT-FILM-OSCARS

Daniel Day-Lewis staat erom bekend dat hij echt in de huid van zijn personage kruipt. Voor zijn rol in the Crucible besloot hij om op de set te leven zonder water en elektriciteit. Bovendien bouwde de Oscarwinnaar een huis met gereedschap uit de 17de eeuw.

4. Robert DeNiro in Taxi Driver

ITALY-CINEMA

DeNiro behaalde voor zijn rol een rijbewijs voor taxichauffeurs en reed gedurende enkele weken passagiers rond in New York. Hij deed dat meer dan 12 uur per dag.

5. Billy Bob Thornton in Sling Blade

The Paley Center For Media Presents: "Fargo"

In Sling Blade stopte Thornton gebroken stukken glas in zijn schoenen zodat zijn personage geloofwaardiger zou rond schuifelen.

6. Christian Bale in The Machinist

BRITAIN-ENTERTAINMENT-FILM-BALE-TUSSAUDS

Bale viel meer dan 30 kilogram af voor zijn rol in The Machinist.

7. Charlie Sheen in Ferris Bueller’s Day Off

Premiere Of Dimension Films' "Scary Movie 5" - Red Carpet

Charlie Sheen bleef 48 uur wakker zodat hij dronken leek voor zijn rol in de film. Dat was wel voor hij een andere, betere manier had gevonden…

8. Rooney Mara in The Girl with the Dragon Tattoo

2013 Los Angeles Film Festival Screening Of IFC Films' "Ain't Them Bodies Saints" - Arrivals

Mara liet haar haar knippen en zwart verven. Ze blondeerde haar wenkbrauwen en liet onder andere haar tepels piercen voor haar rol als Lisbeth Salander in The Girl with the Dragon Tattoo.

9. Heath Ledger in The Dark Knight

CANADA-CINEMA-TORONTO-LEDGER

Voor zijn geniale rol als The Joker in The Dark Knight besloot Ledger om een maand lang zijn appartement niet te verlaten. Hij nam alle rare gedachten op die er in die tijd door zijn hoofd spookten in een dagboek.

10. Nicolas Cage in Birdy

Opening Night Of Guns N' Roses' Second Residency At The Joint

Om accurater de oorlogswonden van zijn personage in Birdy te kunnen spelen, liet Cage twee tanden trekken. Hij weigerde alle soorten verdoving tijdens de operatie, want zijn personage zou die ook niet hebben gekregen.