Kliniek behandelt het ‘wereldbekersyndroom’ in China

In Chengdu, een stad in het zuiden van China, is er een gespecialiseerde kliniek geopend om het ‘wereldbekersyndroom’ waar vele Chinese voetbalfans mee kampen te behandelen. De Chinese voetbalfans zijn verzot op het WK, ondanks dat hun eigen land niet deelneemt aan het toernooi. Het enige probleem voor hen is dat er een tijdsverschil van 11 uur is tussen China en Brazilië.

De eerste match van de dag begint in Brazilië om 13 uur lokale tijd. Op dat moment is het al middernacht in Chengdu. De laatste match loopt momenteel af om 6 uur ’s morgens in China. Chinese fans die alle matchen willen zien moeten er dus heel hun nachtrust voor afstaan. Daardoor sukkelen heel wat Chinese voetbalfanaten met chronische slapeloosheid, verminderde eetlust en angstgevoelens. Door de vele klachten besloten ze in Chengdu een kliniek te openen die zich enkel toelegt op het wereldbekersyndroom. De kliniek behandelt alles, van paranoia tot lethargie, veroorzaakt door een ongezond en irregulier slaappatroon.

De 35-jarige Wang Fu Wong getuigt over zijn problemen na het kijken van te veel matchen op het WK in Brazilië: “Ik was enorm teleurgesteld nadat Suarez die Italiaanse kerel beet en ik voelde me volledig gebroken. Ik kon me niet meer concentreren, ik kon niet meer eten, ik had het gevoel dat m’n wereld instortte over een eenvoudig spel als voetbal. Na 48 uur in de kliniek voel ik me terug beter. Ik heb me nu ook opgelegd om nog maar één match om de twee dagen te kijken”, vertelt Wang Fu Wong.

Een dokter van de kliniek zei dat het niet te ontkennen valt dat er mensen zich ziek aan het maken zijn door hun nachtrust op te offeren om voetbal te kijken. Sinds de achtste finales begonnen zijn, staan de dokters van de kliniek 24 uur per dag op stand-by om patiënten te behandelen.