Chilenen met kopzorgen nemen het op tegen een Brazilië vol vertrouwen

Zo, na die ellendige rustdag kunnen we weer doen wat we al twee weken doen: voetbal kijken. Vandaag wordt de eerste achtste finale afgewerkt. De wedstrijd start om 18:00u. Gladiatoren van dienst zijn Brazilië en Chili. Verliezen is geen optie, want de verliezer ligt uit het WK. We krijgen dus 90 minuten lang voetbal op het scherpst van de snee, met een geweldige sfeer en een ondraaglijke spanning.

Neymar

Vanavond hebben de Brazilianen de beste papieren. Brazilië ontmoette Chili al vier keer eerder op ene eindtornooi en de Brazilianen trokken telkens aan het langste eind. De laatste keer was op het WK 2010 in Zuid-Afrika. De Chilenen werden dankzij doelpunten van Juan, Luis Fabiano en Robinho met 4-1 van de mat getikt. De overige drie keren resulteerden ook telkens in een zware nederlaag. Bovendien heeft Chili last van blessures. Zowel Medel als Vidal zijn onzeker voor de wedstrijd. “Als de wedstrijd vandaag (gisteren) was dan zou Medel niet kunnen spelen. Vidal heeft nog steeds last van zijn knieblessure en is geen 100% maar we hebben hem nodig voor zijn moed en symboolfiguur,” zei bondscoach Sampaoli gisteren tijdens een persconferentie.

Bij Brazilië is de sfeer luchtiger. De Brazilianen wonnen immers van hun laatste 18 wedstrijden  op een WK er 16. Twee gingen er verloren. Bondscoach Scolari kijkt dan ook met een gerust hard uit naar de confrontatie met de Chilenen. “We zitten nog niet aan het niveau van op de Confederations Cup, maar we groeien er wel verder naartoe en we werken hard om beter te worden op dit WK.” Scolari zal waarschijnlijk spelen met zijn vaste elf. Alleen de positie van Dani Alves staat ter discussie. Scolari vindt dat Dani Alves zijn niveau niet haalt en overweegt om Maicon te laten starten. “Eén van de twee zal starten. Dat kan ik garanderen, want ik denk niet dat ze ons met twaalf zullen laten starten,” grapte Big Phil.

https://www.youtube.com/watch?v=rgKEjv5lUfA