Domme inbreker opgepakt omdat hij vergat zich uit te loggen van Facebook

Je zou denken dat een inbreker zo snel mogelijk alles probeert te stelen en nadien meteen een huis verlaat. Maar de 26-jarige Nicholas Wig is niet zo’n inbreker. Hij brak in in een huis in St. Paul in de Verenigde Staten, waarna hij blijkbaar zijn kleren uitdeed zodat die konden drogen. Nadien ging hij aan de haal met kredietkaarten, cash, een horloge en een telefoon maar hij liet zijn schoenen, broek en riem achter.

Toen James Wood thuis kwam merkte hij dat er ingebroken was. Hij vond de spullen van Wig terug en nog verrassender, op zijn computer was het Facebookprofiel van Wig nog ingelogd. Wood plaatste een bericht op de Facebookpagina van Wig, waarin hij vermeldde dat Wig hem beroofd had. Wood liet zijn telefoonnummer achter zodat mensen hem meer informatie over Wig konden verschaffen.

Het was nota bene de inbreker zelf die een bericht naar Wood stuurde. Wig scheen te denken dat hij zijn achtergelaten kleding zou krijgen als hij de telefoon terugbracht en dat er verder niets aan de hand zou zijn. De twee spraken af en toen Wood de inbreker doodleuk aan zijn huis zag verschijnen, belde hij de politie. Wig werd ingerekend en kijkt nu aan tegen tien jaar celstraf en een boete van maximaal 20.000 dollar (15.000 euro). Dit voorval toont nog maar eens aan dat het belangrijk is om je uit te loggen van Facebook als je niet je eigen computer gebruikt.