Wedstrijd van de dag: Italië – Uruguay

Vanavond om 18:00u staat er opnieuw een kraker op het programma in Brazilië. Italië neemt het dan op tegen een heropgeleefd Uruguay. Beide landen moeten winnen (Italië kan ook genoeg hebben aan een gelijkspel) om door te gaan naar de volgende ronde. Voor de winnaar ligt er roem en glorie in het verschiet. Voor de verliezer een ticket naar huis.

Italië

FBL-WC-2014-ITA-PRESSER

Bondscoach Prandelli zit met een probleem. Zijn selectie legde geweldig spel op de mat tegen Engeland, maar de sterkhouders in die wedstrijd gaven absoluut niet thuis tegen Costa Rica. Andrea Pirlo, de meester, was onzichtbaar, Balotelli raakte met moeite vier keer de bal en Candreva werd vroeg gewisseld. Het ergste is dat Italië nog wel probeerde om een doelpunt te maken en te winnen van Costa Rica, maar zo ongeïnspireerd speelde dat het kansloos ten onder ging. Eist het loodzware Serie A seizoen nu al zijn tol bij de Italianen of kunnen ze een drama afwenden en het Uruguay toch nog lastig maken? Prandelli hoopt uiteraard op het laatste en hij bidt dat zijn spelers weer de vorm vinden die ze tegen Engeland hadden, want dat zal zeker nodig zijn tegen Luis Suàrez en co. “We hebben een winnaarsmentaliteit nodig. Ik denk niet aan andere scenario’s. We moeten winnen, dat hebben we in de hand,” besloot Prandelli op de persconferentie gisteren.

De spelmaker bij de Italianen, Andrea Pirlo, vindt dat het WK niet helemaal eerlijk verloopt. “Er zijn twee WK’s door de weersomstandigheden. Een in het noorden van het land waar het erg warm en vochtig is en een in het zuiden, waar de temperaturen normaler zijn. Wij spelen alle wedstrijden in het noorden en dan ook nog eens tegen twee tegenstanders die deze omstandigheden kennen. Italië trapt af om 18:00 in Natal, waar de temperatuur kan oplopen tot over de 30° C.

Uruguay

BELGAIMAGE-59478764

Uruguay staat er qua punten en positie niet beter op dan Italië maar de sfeer binnen de selectie van bondscoach Tabarez is heel anders. Tabarez kan immers rekenen op Luis Suàrez. De spits van Liverpool scoorde tegen Engeland tweemaal nadat hij terugkwam van een zware knieblessure en zorgde ervoor dat Uruguay nog zicht hield op de tweede ronde. Toch stellen de Uruguayanen zich vragen bij de fitheid van hun sterspeler maar Suàrez veegt die geruchten van tafel. “Na de match tegen Engeland had ik krampen en was ik heel moe. Ik bevond me op de limiet van mijn fysieke capaciteit. Maar mijn knie is nu honderd procent in orde. Als het niet zo was, had de trainer het al lang geweten.” Walter Ferreira, de bondsdokter van Uruguay, was de reddende engel. De arts staakte speciaal voor de behandeling van Suàrez zijn eigen strijd met kanker. Suàrez vierde dan ook zijn doelpunten met de dokter. “Dat is het minste wat ik kon doen. Hij heeft mij, mijn familie en mijn ploeggenoten heel erg geholpen en gesteund. Iedereen weer hoe belangrijk Walter is voor ons team. Zijn fantastische werk kan niet genoeg benadrukt worden,” besloot Suàrez.