Deze vreemde nieuwe app laat je enkel het woord ‘Yo’ sturen

Ben je woorden beu? Is één woord genoeg voor jou en je vrienden om te communiceren? Heb je geen zin om dat ene woord te typen? Dan is de nieuwe applicatie Yo waarschijnlijk iets voor jou.

Yo is een applicatie waarmee je simpelweg het woord ‘Yo’ naar je vrienden die de app ook gebruiken kan sturen. Als ‘Yo’ niet voldoet voor wat je wil overbrengen dan kan je ook nog ‘Yoyo’ sturen, maar daar houdt het op. Ondanks dat deze app belachelijk simpel en nutteloos lijkt, is de ontwikkelaar, Or Arbel, er toch in geslaagd om één miljoen dollar (bijna 750.000 euro) financiering te versieren voor zijn project.

Volgens Arbel snappen de mensen die lachen met Yo het concept niet. Hij zegt dat Yo context-based messaging is. Het enige bericht dat je krijgt is ‘Yo’ maar afhankelijk van wie je het krijgt, weet je wat het kan betekenen. Momenteel zoekt Arbel naar commerciele partners om Yo in te burgeren in het dagelijkse leven. Zo wil hij bijvoorbeeld dat je een ‘Yo’ krijgt in Starbucks wanneer je koffie klaar is in plaats van een medewerker die je naam roept. Momenteel kan je op Yo al ingeven dat je geïnteresseerd bent in de Wereldbeker voetbal en dan krijg je een ‘Yo’ wanneer iemand een goal scoort op het toernooi. Arbel en zijn team zoeken ook naar een manier om Yo in blogs te werken, zodat volgers een melding krijgen bij een nieuwe blogpost.

Ondanks de plannen die Arbel heeft voor meer praktische gebruiken voor Yo, is hij niet van plan om de functionaliteiten van de applicatie uit te breiden. De eenvoud is de charme van Yo en de applicatie verzamelt geen persoonlijke gegevens. Van 140 tekens op Twitter, naar een vluchtige foto en 31 tekens op Snapchat en nu naar een simpele Yo. Ondanks alle technologische vooruitgang worden applicaties blijkbaar steeds simpeler.