In Japan kan je kleren eventjes meenemen voor een testrit

De Japanse kledingwinkel Gu opende gisteren een nieuwe vestiging in Shibuya in Tokio. Op zich niets spectaculair, ware het niet dat deze kledingwinkel tot op het einde van de maand een unieke service uitprobeert. Klanten kunnen gebruik maken van ‘Gu Fitting’, een soort testrit voor je kleren.

In de winkel kies je een outfit uit, die maximaal uit drie stukken bestaat. Dan ga je naar het ‘Gu Fitting’-hoekje, plaats je een verzoek om een ‘testrit’ te maken met de kleren en nadien mag je gewoon de winkel verlaten. Het is de bedoeling dat je op dezelfde dag nog terugkeert naar de winkel en dan beslist of je de kleren koopt. Klanten mogen maximaal drie kledingstukken gebruiken voor GU Fitting en slechts 30 mensen per dag mogen gebruik maken van de dienst.

Gu vertrouwt klanten ook die gebruik maken van de dienst, zij moeten enkel een telefoonnummer en een naam achterlaten. De mogelijkheid dat de kledij gestolen wordt bestaat, maar de kledij van Gu is redelijk goedkoop. De meeste kledingstukken kosten gemiddeld 7,5 euro. Fast Retailing, het bedrijf achter Gu, wil nu zien hoe mensen reageren op deze service en denkt erover na om het eventueel uit te breiden.