Deze app kan jou vertellen of een voetbal lucht nodig heeft door te luisteren naar het stuiteren

Niets is belangrijker voor een wereldvoetballer dan talent, maar ook de kleinste bijkomstigheden kunnen op dat niveau het verschil maken. Zoals hoe hard een bal is opgeblazen of net niet. Dat kan een serieuze invloed hebben op de manier waarop je de bal beweegt als je er een trap tegen geeft. Gelukkig heeft er nu iemand BallTune gecreëerd. Deze app berekent de interne luchtdruk van de bal door te luisteren hoe hij stuit.

De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android-apparaten. Het gebruik van de app is heel eenvoudig: je zet de app aan en je botst de voetbal op een hard oppervlak. Ondertussen registreert BallTune het geluid en analyseert hij de frequentie van het botsen van de bal zodat je daarna jouw bal kan oppompen tot hij over de ideale luchtdruk beschikt.

Normaal gesproken kost de app een beetje geld, maar omdat op dit moment het WK in volle gang is, hebben de makers hem gratis online gezet voor beperkte tijd. Uiteindelijk willen de makers van BallTune ook een app maken voor basketballen en volleyballen.