Waar kan je vanavond naar de Rode Duivels gaan kijken?

Vanavond is het eindelijk zo ver! De Rode Duivels spelen dan eindelijk nog eens een wedstrijd op een groot toernooi. We hebben er twaalf jaar op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we nog eens van onze nationale ploeg op het hoogste niveau genieten. Voor wie dat in een grote groep wil doen zijn hier een aantal plaatsen in de grote steden waar je naar de wedstrijd België – Algerije kan kijken.

Antwerpen

In het Sportpaleis in Antwerpen, waar Studio Brussel “Dance With the Devils” organiseert, kan naar de wedstrijd worden gekeken op een reuzenscherm. De Lijn legt negen extra trams in op lijn 3. Het vervoer is inbegrepen in de prijs van een ticket voor het evenement.

Gent

In de Ghelamco Arena in Gent wordt een groot scherm opgesteld, waar 17.000 supporters de WK-matchen van de Rode Duivels kunnen volgen. Daarom zal De Lijn gratis dertien extra bussen ter beschikking stellen. “Er zijn immers geen parkeerplaatsen beschikbaar rond het stadion”, stelt Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn.

Hasselt

In Hasselt staat er een groot scherm op de pop-up summerclub IPANEMA, in en naast de patio van dancing Versuz. De inkom is gratis vanaf 18 uur en een pintje kost slechts 1,5 euro.

Mechelen

De Thomas More Hogeschool in Mechelen zorgt ervoor dat zijn studenten de wedstrijd op groot scherm kunnen zien. Op de Campus Kruidtuin wordt een groot scherm opgesteld. Je moet wel op tijd komen want tijdens de wedstrijd worden de deuren gesloten. Aangezien de examenperiode voor sommigen nog loopt vermoeden we dat hier geen bier te krijgen zal zijn.

Leuven

In de studentenstad van ons land kunnen mensen terecht in Het Depot om de wedstrijd te volgen. De deuren openen twee uur voor de wedstrijd en er is randanimatie voorzien door dj’s. De inkom is gratis maar de plaatsen zijn beperkt. De eerste 800 die zich op aanwezig zetten op het Facebookevenement van Het Depot mogen zeker binnen.

Brussel

In de hoofdstad is er keuze genoeg. Studio Brussel organiseert ook daar “Dance with the Devils” en het stadsbestuur van Brussel voorziet een groot scherm in het Koning Boudewijnstadion. Op de Grote Markt zal er geen groot scherm zijn dus wie daar wil zien is eraan voor de moeite.

Brugge

In Brugge is er een heus supportersdorp op ’t Zand. De inkom is gratis en de deuren openen twee uur voor de wedstrijd begint. In het supportersdorp is er heel wat animatie voorzien en je hebt er ook nog de kans om shirts of pruiken aan te schaffen.