Spelers Kroatië boycotten de pers na uitlekken naaktfoto’s

Op een WK wordt niet alleen gevoetbald. Elke editie zijn er een reeks schandalen waarbij spelers betrokken zijn die breed worden uitgesmeerd in de media. Deze editie is het team van Kroatië dat voor het eerst in de pers verschijnt zonder dat het iets met voetbal te maken heeft. De spelers van Kroatië weigeren nog elke samenwerking met de journalisten op het WK. Dat hebben ze samen met hun coach, Niko Kovac, zondag beslist naar aanleiding van het uitlekken van naaktfoto’s.

Modric en co besloten om naakt te zwemmen in het zwembad van het hotel waar de spelers verblijven. Ze dachten dat ze dit wel ongezien zouden kunnen doen, maar paparazzi zijn uiteraard ook op het grootste sportevenement ter wereld aanwezig. Twee fotografen verstopten zich in de bosjes en namen foto’s die door verschillende online media werden gepubliceerd.

Kovac reageerde furieus en gaf een woordje uitleg bij de beslissing aan de journalisten. “Ik kan ze niet meer dwingen om mee te werken met de pers na wat jullie hen en hun families hebben aangedaan. Hoe zouden jullie je voelen als er iemand naaktfoto’s maakt van jou en die dan nog verspreidt op het internet? Mijn spelers willen niet meer met jullie communiceren na deze stunt en ik weet niet of dat alleen geldt voor morgen of de gehele WK-campagne. Ik respecteer de beslissing van mijn spelers en ik weet dat jullie ook alleen maar jullie job doen, maar deze keer hebben jullie het serieus verknald. De hele wereld heeft de foto’s gezien.”

Kroatië speelt op woensdag tegen Kameroen in Manaus. Die wedstrijd moet gewonnen worden, want Kroatië verloor de openingswedstrijd tegen Brazilië met 3-1 terwijl Mexico wel wist te winnen van Kameroen met 1-0.

Bekijk hier de foto’s van Corluka en Lovren die genieten van een nachtelijke zwempartij.