Wat zijn de voordelen van een touch notebook?

Sinds enige tijd zie je steeds meer touch notebooks op de markt: notebooks met een touch screen. Maar wat heb je daar eigenlijk aan? Zou je zo’n touch screen veel gebruiken? Wij hebben 5 voordelen van een touchscreen voor je op een rijtje gezet:

  • Je kunt makkelijk door Windows 8 navigeren.
  • Sommige spelletjes kun je gemakkelijker spelen, want je beweegt en klikt sneller.
  • Je zoomt makkelijk snel in op een route kaart of in een tekst.
  • Je hebt sneller met je vinger ergens op geklikt dan met je muis
  • Touch screen is handig want iedereen kan het gebruiken, van jong tot oud

 

Tijd om twee touch notebooks voor te stellen: de ASUS Vivobook en de ASUS Zenbook

Vivobook S301

Deze touch notebook heeft een scherm van 13 inch, dankzij het touch screen is het gemakkelijk om met Windows 8 te werken. Voor zijn omvang heeft de compacte notebook best wel een groot geheugen, 8 GB werkgeheugen en 750 GB harde schijf. Met zijn 1,8 kilo is de notebook gemakkelijk om mee te nemen. Met een notebook heb je je mobiel werkstation altijd bij, maar natuurlijk kan je de notebook ook gebruiken als ontspanning. Om spelletjes te spelen bijvoorbeeld, dat gaat zeer vlot met een touch screen. Dankzij Sonic Master kan je daarbij genieten van een fantastisch geluid.

 

Meer over de ASUS Vivobook S301 lees je hier.

De Vivobook is niet het enige mobiele werkstation dat je zoveel voordelen biedt, de ASUS Zenbook UX302 is ook een pareltje.

De Zenbook is slechts 15,5 mm dun, weegt 1,38kg en past zo in de handtas of aktentas. De klep is krasbestendig, dit betekent dat de laptop elke reis in een tas krasvrij doorkomt. De ultrabook heeft ook een touch screen waardoor je makkelijker werkt met Windows 8. In-en uitzoomen gaat met één toets op het scherm. Foto’s bekijken wordt veel leuker en gemakkelijker omdat je alleen nog maar moet swipen, niet meer klikken.

Nieuwsgierig naar de looks van de Zenbook? Bekijk hem hier.