Dit handig juweeltje waarschuwt je als er iets belangrijk binnenkomt op je telefoon

Je kent het gevoel wel, je bent verwikkeld in een gesprek en plots begint je smartphone allerhande geluidjes en trillingen uit te stoten. Je bent niet zeker wat het is maar je bent wel bijzonder nieuwsgierig. Tegelijkertijd wil je je gesprek niet onderbreken voor een onbenullige melding. Voor dat probleem biedt Ringly de oplossing.

Ringly is een simpele, elegante ring die licht maakt of trilt wanneer er een belangrijke melding binnenkomt op je telefoon. De ring is via Bluetooth verbonden met je telefoon. Met een applicatie stel je in bij welke meldingen je ring je ook moet verwittigen. “Zo kunnen moeders tijdens een avondje uit instellen dat ze enkel een melding krijgen wanneer de babysitter belt”, zegt Logan Munro, mede-oprichter van Ringly. De ring is ook handig voor vrouwen die hun telefoon in hun handtas bewaren en hun telefoon zo niet kunnen horen.

Het idee voor Ringly komt van CEO Christina Mercando. Zij mistte constant berichten en telefoontjes en raakte gefrustreerd omdat ze constant haar smartphone op tafel moest leggen tijdens meetings. De openbaring kwam toen ze gefrustreerd naar haar ring keek en bedacht hoe makkelijk het zou zijn als die gewoon liet weten wanneer er iets belangrijk binnenkwam op haar telefoon.

Het team achter Ringly hoopt later meer toepassingen in de ring te verwerken, zoals besturing van apparaten via gebaren, eenvoudige mobiele betalingen of deuren te ontgrendelen maar voorlopig leggen ze zich enkel toe op notificaties van je smartphone. “Daar komen gemengde reacties op”, zegt Mercando. “De modewereld vindt het ongelofelijk dat er zoiets bestaat, terwijl de wereld van de technologie teleurgesteld is dat de ring enkel nuttig is voor notificaties.”

Een ring kost 100 of 130 euro en je kan ze hier bestellen. De eerste duizend ringen die besteld worden zullen een diamantje bevatten.