10 zinnen die je moet zeggen voor het te laat is

Het leven is een aaneenschakeling van momenten en je weet nooit wat er kan gebeuren. De website Marcandangel verzamelde enkele getuigenissen van mensen die te snel uit het leven werden gegrepen en zaken die hen niet meer gezegd konden worden. Dat moet niet deprimerend zijn en kan je zien als een bron voor inspiratie. Ze verzamelden 10 zinnen die je moet zeggen voor het te laat is.

1. “Ik zie je graag.” – Als je mensen apprecieert, laat het hen dan weten. Als je iemand graag ziet, toon dat dan aan die persoon.
2. “Bedankt.” – Een beetje dankbaarheid is nooit misplaatst.
3. “Ik ben een goed persoon die respect van mezelf verdient.” – Het is belangrijk dat je jezelf graag ziet.
4. “Ik kan niet altijd winnen, maar ik kan wel altijd leren en groeien.” – Een slechte beslissing bepaalt je lot niet. Neem een negatieve ervaring in je op en leer ervan.
5. “Het is tijd om iets positief te doen.” – Denk eventjes na de volgende keer dat je wilt klagen. Kan ik zelf iets aan de situatie veranderen? Misschien wel.
6. “Ik kan dit aan!” – Geen enkel obstakel is te groot voor je. Wacht niet op de perfecte omstandigheden om ergens aan te beginnen want die komen er toch niet.
7. “Dit drama is niet het mijne om op te lossen.” – Sommige mensen kan je niet helpen. Ze veroorzaken problemen en willen niet veranderen. Ze willen enkel sympathie.
8. “Het spijt me.” – Een schuldgevoel kan aan je blijven knagen. Wees de betere persoon in een ruzie en verontschuldig je, je zal je er sowieso beter door voelen.
9. “Ik vergeef je.” – Een oplossing voor een conflict komt natuurlijk langs twee kanten. Als een andere persoon zich verontschuldig, probeer hem dan ook te vergeven. Het zal de relatie misschien niet herstellen maar je zal je wel beter voelen.
10. “Het leven is best goed.” – Geniet van het leven zoals het nu is.