Let op: een instelling van iCloud kan al je contactgegevens op je iPhone wissen

Over het algemeen is het niet zo moeilijk om je contacten te bewaren op een iPhone maar er is één gevaarlijke functie voor die contacten: de iCloud. De onlineopslag van je nummers en e-mailadressen zorgt ervoor dat je nummers niet meer fysiek op je telefoon worden opgeslagen. Als je dus geen internetverbinding hebt, heb je geen toegang meer tot je nummers.

De iCloud werkt op een manier waardoor veel gebruikers de onlineopslag vermijden, maar éénmaal je het leert gebruiken kan het heel wat plaats besparen op je telefoon. Zo kan je ook je gegevens opslaan in de iCloud zodat je meer opslagruimte hebt op je iPhone voor andere zaken. De contactgegevens worden dan overgeplaatst naar de iCloud. Als je je iCloud afzet, worden de gegevens die nog op je telefoon staan verwijdert. Je kan dan terug aan je gegevens maar ze staan vanaf dat moment enkel in de iCloud.

Als je bij iCloud het schakelaartje bij ‘contacten’ uit zet, zal je telefoon je vragen of je de gegevens in de iCloud wil verwijderen of je de contactgegevens wil opslaan op je telefoon. Als je dan op verwijderen drukt ben je al je contactgegevens permanent kwijt. Er is dus een functie op je iPhone waarmee je al je contactgegevens kan verwijderen als je niet oplet. Voorzichtigheid is dus belangrijk als je met de iCloud probeert te werken.