De ultieme nachtmerrie: Glas van Willis Tower breekt op 442 meter hoogte onder de voeten van toeristen

De familie Garibay maakte afgelopen woensdag een angstaanjagende ervaring mee. Terwijl ze in een glazen observatiekamer zaten van de Willis Tower in Chicago begon het glas onder hun voeten te kraken. De observatiekamer bevindt zich op verdieping 103 van de toren die 442 meter hoog is.

“Ondanks dat het personeel ons net had gezegd dat het glas onbreekbaar was en tot vijf ton kon dragen, begon het toch de kraken onder onze voeten”, zegt Ernesto Garibay. “Ik kan me niet herinneren of ik eraf sprong of kroop, het gebeurde allemaal ongelofelijk snel en was angstaanjagend. Zelfs nu kan ik nauwelijks geloven wat er gebeurd is. Ik had 103 verdiepingen naar beneden kunnen vallen.”

Bill Utter, een woordvoerder voor de Willis Tower zegt dat de mensen nooit in enig gevaar waren. “Het is een beschermende laag die scheurde en exact deed waarvoor ze ontworpen is. De beschermende laag beschermt nog drie dikke lagen glas dus zelfs als de beschermende laag scheurt, betekent dat niet dat de toeristen 103 verdiepingen naar beneden tuimelen. Het is niet de eerste keer dat de beschermde laag barst”, voegt Utter toe.

De observatiekamers van de toren waren gisteren gesloten voor herstellingswerken en zouden vandaag opnieuw openen nadat een veiligheidscontroleur zijn fiat heeft gegeven.

1280px-View_down_from_the_Sears-Willis_Tower_Skydeck