Nieuw op de markt: een onzichtbare maar permanente beha

Het Israëlische bedrijf Orbix Medical komt op de markt met een ingreep waardoor vrouwen geen beha meer zouden moeten dragen. Wat ze doen is onder lokale verdoving silicone cups inwendig aanbrengen onder de borsten van de vrouw. De cups worden bevestigd aan een koordje, dat aan de andere kast vastzit aan een rib tussen de borsten en de schouders.

Deze ingreep neemt minder dan een uur in beslag en is veel minder ingrijpend dan een borstcorrectie. Orbix garandeert dat je na de ingreep minstens 10 jaar het effect hebt alsof je een beha draagt, zonder dat je die daadwerkelijk moet dragen.

Na kritiek op het product reageert Yossi Menzel, de CEO van Orbix Medical dat hij hiermee de stormloop naar plastische chirurgie niet wil vergroten. Zijn doel met dit product is om plastische chirurgie veiliger te maken. Normaal wordt een patiënt volledig verdoofd voor een borstversteviging, terwijl deze ingreep onder lokale verdoving kan gebeuren. De patiënt kan waarschijnlijk dezelfde dag nog het ziekenhuis verlaten, terwijl bij een borstcorrectie ze normaal minstens één nacht in het ziekenhuis moet blijven.

Het product en de ingreep hebben onlangs hun vergunning gekregen in Europa, maar het is nog niet duidelijk hoeveel het zal kosten.