Student moet zijn examen niet afleggen als hij 15.000 retweets haalt

Andrew Muennink, een laatstejaarsstudent van de Round Rock High School in Texas,  sloot op 7 mei een opmerkelijke deal met zijn kunstleerkracht. Als zijn tweet 15.000 retweets zou halen voor 23 mei, zouden Muennink en zijn 30 klasgenoten hun examen niet moeten afleggen. Zo gezegd, zo gedaan en Muennink trok naar Twitter met de foto van zijn unieke deal.

Gisteren bereikte de tweet 15.000 retweets. Normaal zouden de studenten dus vrijgesteld zijn van hun kunstexamen, maar de school heeft beslist dat ze het examen alsnog moeten afleggen. Via een bericht laat Muennink weten dat hij teleurgesteld is dat de deal die hij gemaakt heeft niet nageleefd wordt. Als de studenten daadwerkelijk geen examen moesten afleggen, was hij waarschijnlijk de held van de klas geweest.

Muennink zijn deal heeft wel een trend gestart op Twitter. Sinds de foto van zijn deal zijn er meerdere foto’s op Twitter verschenen van studenten die hun examen niet moeten afleggen als ze een bepaald aantal retweets halen. Een ideetje voor alle studenten hier?