Restaurant geeft korting als kinderen zich gedragen

Carino Bistro is een Japans restaurant in Calgary, Canada met een unieke korting. Klanten die met hun kinderen komen eten kunnen een korting van 5 Canadese dollar krijgen als hun kinderen zich gedragen. Dat bracht een foto op Reddit onlangs aan het licht. Die foto ging nadien rond op de sociale media.

De eigenaar van het restaurant, Toshi Karino, is verrast door de aandacht die zijn restaurant plots krijgt. “We geven deze korting al meer dan een jaar maar dit moet dan de eerste keer zijn dat we die aan mensen hebben gegeven die erop letten”, getuigt de eigenaar.

Karino kwam op het idee om gasten te bedanken die van hun maaltijd genieten in plaats van ruzie te maken tijdens de maaltijd of constant aan hun iPod of ander apparaat gekluisterd zijn. “Het is maar een klein restaurant”, legt Karino uit, “we willen dan ook onze dankbaarheid uiten naar ouders en kinderen die de andere gasten niet storen met hun gedrag. We spreken mensen ook nooit aan over de korting, we trokken die af van hun rekening zonder het te vermelden aan onze gasten. We bedanken hen gewoon wanneer we de rekening brengen.”

Nu de korting zoveel aandacht heeft gekregen, denkt Karino al na over een nieuwe korting. Hij denkt momenteel aan een korting voor mensen die eten zonder technologie, om mensen tegen te gaan die meer tijd doorbrengen met foto’s te nemen van hun maaltijd, dan ervan te genieten.