10 leuke trucjes om te gebruiken tijdens het surfen op internet

1: Heb je per ongeluk een tabblad gesloten? Geen paniek, gewoon ctrl + shift + T en je tabblad verschijnt terug. Cmd + shift + T voor Mac. Werkt in Chrome en Firefox.

2: In Chrome kan je een omgekeerde zoekopdracht doen in Google. Met S + rechtermuisklik op een afbeelding ga je terug van de afbeelding naar de zoekopdracht.

3: Via Ctrl + Enter kan je .com snel toevoegen aan een url.

4: Wil je een link snel in een nieuw tabblad openen? Druk dan de Ctrl-toets in terwijl je op de link klikt. Voor Mac-gebruikers is dat de Cmd-toets.

5: Je kan alle browsers omtoveren tot een notitieblok. Plak deze code in je url en zo heb je altijd je notieblok bij de hand: data:text/html,%20<html%20contenteditable><Title>Notepad</Title>

6: Het is mogelijk om helemaal anoniem te surfen: ctrl + shift + N. Op die manier blijft er niks achter in je geschiedenis of in je cookies. Mac-gebruikers kunnen dit via Cmd + shift + N, voor Firefoxgebruikers is het Cmnd/Ctrl + shift + P

7: Weet je nog hoe Google er vroeger uitzag? Als je in Google ‘Google 1998’ zoekt dan verandert je browser in de browser van 1998.

8: Laat Google eens 360° draaien. Typ ‘Do a barrel roll’ in je url en kijk wat er gebeurt. Probeer dan hetzelfde met het woord ‘tilt’.

9: Wanneer je ‘Atari Breakout’ zoekt in Google Images dan kan je het retrospel spelen, leuk voor als je je verveelt. Werkt in iedere browser.

10: Met de Konami code kan je vanalles over je scherm laten lopen. De konami code kan je intypen met de pijltjestoetsen terwijl je de website bezoekt: “Up, up, down, down, left, right, left, right, B, A” Deze code werkt op de website Wired, wanneer je de code intypt op Buzzfeed, gebeurt er iets heel vreemd. Probeer zelf maar.