Vergeet handdoeken, hier is de Body Dryer

Handdoeken zouden binnenkort wel eens verleden tijd kunnen zijn door de komst van de Body Dryer. De Body Dryer ziet eruit als een weegschaal maar is een droger die na een douche of bad al het water van je lichaam blaast. In 30 seconden zou je helemaal droog zijn.

Met zijn idee wil de uitvinder van de lichaamsdroger bacteriën te snel af zijn. “Wanneer handdoeken niet goed gedroogd zijn, kunnen er bacteriën op achter blijven. Wanneer je die handdoek nog eens hergebruikt, kom je weer in aanraken met die bacteriën,” aldus Tyler Overk in een interview met Mashable.

De lichaamsdroger heeft nog een extra optie, het is ook mogelijk om je te wegen. Om het toestel in productie te brengen werd er via crowdfunding gevraagd aan anderen om mee te investeren in het project. De producenten wilden €36.000 binnen halen maar de teller staat al op €204.602. Investeren kan nog tot 15 mei op deze website. Het toestel zal €181 kosten en zal eind dit jaar in de winkel liggen, vermoedelijk alleen in de Verenigde Staten.  Bekijk het filmpje over de lichaamsdroger hieronder.

 

Body Dryer from Evan Soloff on Vimeo.