Het duurste restaurant ter wereld opent deze zomer zijn deuren

Op 18 mei opent  het nieuwe Hard Rock vijfsterrenhotel op de bekende vakantiebestemming Ibiza. Het nieuwe hotel zal zo’n slordige 500 kamers hebben en die gasten moeten natuurlijk kunnen eten. Voor wie geld geen probleem is, zal er in het hotel het duurste restaurant ter wereld geopend worden: Sublimotion.
Een menu in Sublimotion kost je ‘slechts’ 1.500 euro.

Voor dat geld krijg je wel een menu van 20 gangen, bedacht door de Spaanse sterrenchef Paco Roncero. Het is nog niet bekend wat er exact op het menu zal staan, maar elk gerechtje van het menu zal inspelen op al je zintuigen. Sublimotion moet een volledige ervaring worden voor zijn gasten. Per gerecht zal het scherm op tafel van kleur en patroon veranderen. De kleur, temperatuur en luchtvochtigheid van de kamer zullen ook veranderen naargelang het gerecht. Zo kan het op een moment lijken alsof je een ijskoud gerechtje eet op de Noordpool en bij het volgende gerecht zit je in een luxueuze roze baroksfeer.

Speciaal is ook dat er slechts één gemeenschappelijke tafel is, waar slechts twaalf mensen aan kunnen zitten. Dat is ook de maximale capaciteit voor één avond in het restaurant. Het restaurant zelf opent zijn deuren ietsje later dan het hotel. Vanaf 1 juni kan je genieten van het duurste menu van de wereld. Voor wie niet tot juni kan wachten is dit filmpje alvast een voorproefje.