De 7 meest belachelijke aankopen van steenrijke stervoetballers

Voetballers krijgen vaak slechte pers omdat ze veel geld verkwisten aan zinloze dingen of aan zaken die hun rijkdom teveel in de spotlight zetten. We kunnen het ze niet altijd kwalijk nemen, want het is een groep mensen die meer verdienen in een week  dan de meeste van ons in een decennium. Dus dat ze overvloedig besteden, kunnen we ons nog best voorstellen. Maar er zijn grenzen…

Hier is een blik op de zeven meest belachelijke aankopen ooit door Premier League voetballers.

7. Djibril Cissé

In mei 2005 kocht Liverpoolspits Djibril Cissé de titel ‘Lord of the Manor van Frodsham‘. De Franse international kreeg de nieuwe titel bij het herenhuis in Chesire dat hij voor twee miljoen pond had gekocht. Vanaf dan mocht Cissé naar zichzelf verwijzen met Lord Cissé.

Cissé

De titel, die is gehouden door verschillende families door de eeuwen heen, dateert naar verluidt uit 1086 en werd opgenomen in het Domesday Book – een landelijke enquête in opdracht van Willem de Veroveraar.

6. William Gallas

Toen hij bij Arsenal speelde, dacht William Gallas dat het een goed idee was om maar liefst £350.000 uit te geven aan een Mercedes SLR McLaren in chrome. Afgezien van het feit dat de auto van een mijl zichtbaar is, is de glanzende afwerking ook niet ideaal. De auto zou teveel zonlicht reflecteren op een zonnige dag.

Gallas

De Mercedes had een topsnelheid van ongeveer 300 kilometer per uur en kon versnellen van 0 tot 100 in minder dan vier seconden.

5. David Beckham

Toen David Beckham trouwde met Victoria Adams in 1999, zat het echtpaar bij hun receptie voor hun gasten op rode en gouden tronen. Om de metafoor van het koninklijk huwelijk compleet te maken, huurden Posh en Becks voormalig personeel van het Koninklijk Huis in om hun huis op orde te houden.

Beckham

In het najaar van 2013 verkocht de beroemde familie hunBeckingham Palace’ en verhuisden ze naar een kleiner herenhuis in Londen. De beroemde gouden tronen maakten deel uit van een lange lijst van veel gewilde Beckham-artikelen die bestemd waren voor een veiling waarvan de opbrengst geschonken werd aan een goed doel.

4. Mario Balotelli

Balotelli

Door de vele fratsen die Mario Balotelli uitvrat tijdens zijn verblijf bij Manchester City, verschenen er vaak artikels over hem in de Britse pers. De Italiaanse spits wilde eigenlijk liever niet constant in het middelpunt van de belangstelling staan. Daarom besloot hij in november 2012 om zijn Bentley Continental in camouflagekleur te spuiten zodat hij minder zou opvallen (foto bovenaan het artikel). Zijn poging was geen groot succes en na zijn transfer naar Ac Milaan besloot Mario zijn Bentley te schenken aan de Nederlandse linksback Urby Emanuelson. Die twijfelde geen seconde en herstelde de Bentley naar zijn oorspronkelijke staat: een hagelwitte kleur.

3. El Hadji Diouf

diouf

 

In 2009 besloot de uitblinker op het WK 2002 El Hadji Diouf, die toen actief was voor Blackburn Rovers in Engeland, om zijn Cadillac Escalade glanzend goud te laten kleuren. De eerste keer dat Diouf met zijn nieuwe aanwinst de straat op ging, werd hij betrapt op illegaal parkeren bij een pizzeria. De aanvaller had echter geluk want de computer van de agente die hem wilde beboeten, werkte niet meer.

2. Obafemi Martins

Newcastle vs Fulham

Obafemi Martins verdiende bij Newcastle United ongeveer 75.000 pond per week. Dat bleek niet genoeg te zijn voor de Nigeriaanse spits want hij gaf veel meer uit dan hij verdiende. Martins spendeerde naar verluidt meer dan 45.000 pond in het weekend en in de week gooide hij er nog eens 25.000 pond tegenaan. De speler kon duidelijk niet omgaan met de rijkdom die hij vergaarde. Daarom zocht hij professionele hulp bij het bedrijf NVA Management. Voor een vergoeding van 300.000 pond zouden ze de arme Nigeriaan helpen om zijn financiën te leren beheren. Geen hulp mocht baten voor de spits, want toen hij al zijn geld had uitgegeven, werd hij aangeklaagd door de firma. Hij had immers de vergoeding nog steeds niet betaald…

1. Stephen Ireland

Als het gaat overbelachelijke aankopen, leidt Stephen Ireland de rangschikking. De voormalige middenvelder van Manchester City kreeg de reputatie dat hij dingen kocht die geen normaal mens ooit zou willen hebben. In het verleden werd hij al gezien terwijl hij rondreed in een witte Range Rover met felroze bekleding, een aangepaste Audi R8 in de felbaluwe kleuren van Manchester City en hij kocht een aangepaste Bentley van 260.000 pond voor zijn WAG.

Ireland

Zijn overvloedig spenderen, stopt niet bij auto’s. Zijn herenhuis ter waarde van 5 miljoen pond wordt gesierd door onnodigde weelde. Ireland heeft zelfs een pooltafel met zijn naam op en doorheen zijn huis vindt u diverse aquaria met gekleurde vissen. Helaas was het gerucht dat hij een haai onder zijn keukenvloer had zwemmen vals.