Streng Christelijke school weigert 8-jarig meisje omdat ze zich kleedt en gedraagt als een jongen

Sunnie Kahle, een 8-jarig meisje van Timberlake in Virginia, ontving recent een brief van haar school waarin het schoolhoofd haar informeerde dat ze niet meer welkom was op zijn school.

Volgens de directeur van de Timberlake Christian School (TCS) was TCS “niet de beste plaats om Sunnie te onderwijzen,” omdat haar kledij en gedrag niet vrouwelijk genoeg waren.

De brief benadrukte dat Sunnie, die een jeansbroek en sportschoenen draagt en kort haar heeft, geweigerd kan worden op basis van het schoolreglement. Volgens dat reglement kan de school die gebaserd is op de Bijbelse  princioes, kinderen weigeren die leven met “seksuele immoraliteit: het beoefenen van een homoseksuele levensstijl of alternatieve genderidentiteit of bevorderen van dergelijke praktijken.” Of de morele principes van de school niet kunnen of willen ondersteunen. Zelfs het goedkeuren of aanmoedigen van dit soort ‘gedrag’ is voor de school genoeg om iemand te weigeren.

brief TCS

Het schoolhoofd schreef nog “Wij geloven dat, tenzij Sunnie evenals haar familie goed begrijpen dat God haar vrouwelijk heeft gemaakt en haar kleding, haar en gedrag de door God ingestelde identiteit volgen, TCS niet de beste plek is voor haar toekomst in onderwijs. ”

De Thompsons, de grootouders van Sunnie die haar geadopteerd hebben en haar opvoeden, vinden dat Sunnie een heel normaal meisje is en dat de houding van de school absoluut onterecht is. Kort nadat ze de brief ontvingen hebben de Thompsons Sunnie van TCS weg gehaald. Sunnie’s grootvader zei: “Ze huilt elke ochtend voor ze op de bus stapt. Ze huilt als ze thuis komt omdat ze terug naar TCS wil gaan met haar vrienden. ”

 

WSET.com – ABC13