Apple zal Emoji-aanbod uitbreiden na klachten over racisme

Apple had duidelijk diversiteit in gedachten toen het bedrijf de emoji karakters creëerde. Er zijn meer dan 60 verschillende dieren, 58 verschillende smileys en zelfs twee homoseksuele paren.

Het bedrijf heeft er alleen niet aan gedacht om verschillende etnische kleuren te gebruiken. En, nee, het witte alien gezicht telt niet als een blank gezicht.

Eén van de eerste beroemdheden die dit opmerkten, was Miley Cyrus, die in 2012 tweette:

Joey Parker van MTV.com was nieuwsgierig naar het ontbreken van niet-blanke EMOJIs, dus hij mailde Apple om te zien of het bedrijf de fout had erkend en van plan was om een meer gevarieerde set van tekens te lanceren.

Parker was verrast toen hij de reactie van Katie Cotton, vice president van wereldwijde bedrijfscommunicatie bij Apple, de volgende dag las. “Onze emoji personages zijn gebaseerd op de Unicode-standaard, die nodig is om goed weergegeven te kunnen worden op meerdere platformen,” schreef ze. “Er moet meer diversiteit in de emoji tekenset en we hebben nauw samengewerkt met het Unicode Consortium in een poging om het aanbod uit te breiden.”

Cotton heeft niet aangegeven wanneer de nieuwe EMOJIs beschikbaar zullen zijn, maar we moeten waarschijnlijk niet verwachten dat ze snel hun aanbod zullen uitbreiden aangezien er op de meeste kritiek wordt gereageerd met minachting.

Er is een artikel op Fast Company genaamd ” Are Emoji Racist ?’ en de algemene consensus lijkt te zijn dat mensen als Miley overgevoelig zijn.

“Weet je waarom wolken wit zijn? Ze zijn racistisch. Weet je waarom de achtergrond van deze site wit is? Witte onderdrukking en racisme. Weet je waarom kleur bestaat? Omdat kleur racistisch is. Ban alle kleuren. We moeten een kleurloze neutrale wereld maken”, luidt een zeer sarcastische reactie.

“Ik ben een autistisch, dyslectisch, biseksueel Sontaran otherkin. Waar is een emoji die mij vertegenwoordigt? “, luidt een andere.

Na onderzoek van de gehele emoji aanbod, lijkt het op de dag van vandaag verstandiger om geen enkele minderheid in het aanbod op te nemen, want anders wordt je verplicht om alle minderheden op te nemen.