Politie heropent de zaak rond Kurt Cobain

Het is bijna 20 jaar geleden dat Kurt Cobain, de zanger van legendarische grungeband Nirvana, dood werd gevonden in zijn huis nabij Lake Washington. De politie van Seattle kwam toen tot de conclusie dat Cobain zelfmoord had gepleegd maar er gaan heel wat complottheorieën de ronde. De politie heeft de zaak nu heropend om die complottheorieën te weerleggen.

Detective Mike Ciesynki is nu bezig met de zaak opnieuw te onderzoeken. Daarvoor liet hij foto’s ontwikkelen die niemand eerder heeft gezien. Het gaat om vier fotorolletjes die 20 jaar in de kluis met al het bewijs van de politie van Seattle hebben gelegen. Die foto’s werden nooit ontwikkeld omdat de politie toen ook polaroidfoto’s heeft gemaakt. Nadat werd vastgesteld dat de doodsoorzaak van Cobain zelfmoord was, besloot de politie de gewone foto’s niet meer te ontwikkelen.

De nieuwe foto’s hebben een lichte groentint doordat ze twintig jaar oud zijn maar ze geven een beter beeld dan de polaroidfoto’s. Maar zelfs met de nieuwe foto’s en na interviews is Ciesynki nog altijd overtuigd dat de doodsoorzaak van Kurt Cobain zelfmoord was. De foto’s tonen niets nieuws.

Ciesynki hoopt dat iedereen die twijfelde, geholpen is doordat de foto’s werden ontwikkeld. De politie gaat de foto’s niet openbaar maken. De politie van Seattle krijgt elke week een aanvraag om de dood van Kurt Cobain opnieuw te onderzoeken. Ciesynki hoopt dat de zaak nu weer een tijdje gesloten kan blijven.