Wraak door middel van 29.000 sms’jes met verzameld werk van Shakespeare

Edd Joseph, een 24 jarige grafische ontwerper uit Bristol in Engeland, kocht onlangs op het internet een Playstation 3 voor 80 pond. Het geld schreef hij over en nadien wachtte hij geduldig tot de spelconsole bij hem werd geleverd.

Maar de spelconsole kwam niet en de verkoper bleek een fraudeur te zijn. De politie kon Joseph niet helpen.

Joseph besloot het recht in eigen handen te nemen. Hij kopieerde een stuk van Shakespeare en stuurde dat door via sms. Een sms mag blijkbaar in Engeland maximaal 160 tekens bevatten en de telefoon van Joseph splitst lange teksten zelf op in meerdere berichten. Als je weet dat een gemiddeld stuk van Shakespeare 21.000 woorden bevat, dan kan je je inbeelden dat er heel wat sms’jes verstuurd werden.

Joseph is van plan om het verzamelde werk van Shakespeare te sturen. Dat zijn 884.421 woorden. Momenteel heeft Joseph al 22 werken verstuurd, goed voor 17.424 sms’jes. Het volledige aantal sms’jes dat hij zal versturen wordt op 29.305 geschat. En het kost Joseph geen cent omdat hij een tariefplan heeft waarmee hij ongelimiteerd kan sms’en.

Edd Joseph beweert dat hij geen linguïst of fan van Shakespeare is maar hij begint de stukken van Shakespeare, vooral de lange, meer en meer te appreciëren.