Electric Eel is een condoom dat u onder hoogspanning zet

Het condoom is in honderd jaar tijd nog geen sikkepit veranderd. Het materiaal werd dunner en er werd smaak aan toegevoegd maar toch is het stukje rubber nog steeds niet populair. Mensen nemen zelfs risico’s omdat een condoom niet hetzelfde plezier zou bienden tijdens de daad.

Twee onderzoekers namen deze problematiek bijzonder ernstig en zochten naar een oplossing. Hun prototype heet de Electric Eel en is een condoom, bedraad met electroden langs het omhulsel die een electrische impuls bieden.

Fraz Peer en Andrew Quitmeyer zijn het brein achter de open source uitvinding. Ze koppelden  de microcontroller aan een borstharnas dat de hartslag en ademhaling meet. Zo verbonden ze de impulsen aan het ritme van de hartslag en ademhaling. Ze testten hun uitvinding zelf en bij anderen en kregen positieve feedback. De meeste mensen zeiden dat de electrische impulsen voor een comfortabel, plezierig en opwindend gevoel zorgden.

 

Het klinkt als een belachelijk gek idee maar beide heren zijn heel serieus over hun uitvinding. Ze willen ongeveer $10.000 verzamelen om meer “sex toy hacks” te ontwerpen want ze zijn niet van plan het te houden bij hun electrisch geladen condoom. De twee heren zijn niet de eersten die op zoek zijn naar een betere versie van de condoom. The Gates Foundation schreef een wedstrijd uit en beloofde een pak geld aan 13 ontwerpers om hun project te ontwikkelen. De opdracht was dezelfde: ontwerp een condoom dat makkelijker is om te dragen en meer plezier biedt.

De meeste deelnemers probeerden het probleem op te lossen door het materiaal te veranderen, maar Peer en Quitmeyer zochten het elders. Benieuwd hoever beide heren raken met hun project. De naam mogen ze wel veranderen want wie wil er nu een electrische aal aantrekken?