Dit zijn de Metro-vrouwen van het jaar

Speciaal voor de Internationale Vrouwendag, die elk jaar op 8 maart valt, hebben wij bij Metro besloten om enkele vrouwen in de bloemetjes te zetten. Daarvoor kon je de afgelopen weken kiezen voor de Metro-vrouw van het jaar in vier categorieën. Wij zochten naar de vrouwelijke uitblinkers op het vlak van Sport, Media, Business en Binnenland. De winnaressen zijn nu gekend!

In de categorie Binnenland haalde Anne De Paepe het van Koningin Mathilde en Heidi De Pauw, de CEO van Child Focus. Mevrouw de Paepe is professor Humane en Medische Genetica en werd in 2013 de eerste vrouwelijke rector van de Universiteit Gent.

De prijs voor Metro Sportvrouw van het jaar ging naar onze Belgian Bullets, het bobsleeteam dat een knappe zesde plaats haalde op de Winterspelen in Sotsji. Hanna Mariën en Elfje Willemsen klopten Emma Meeseman en Kirsten Flipkens voor de titel.

Op mediavlak koos u voor Veerle Baetens. De actrice was afgelopen weekend nog in Los Angeles om de Belgische delegatie en ‘The Broken Circle Breakdown’  te vertegenwoordigen. Actrice Ella Leyers en rapster Coely moesten het tegen haar afleggen.

De Metro Business Vrouw van het jaar is Arabelle Meirlaen geworden. Eerder dit jaar won zij al de prijs voor ‘Chef van het jaar’ van Gault&Millau. CEO van Bull Belux Saskia Van Uffelen en CEO van Belgacom Dominique Leroy grepen naast de prijs.

Interviews en reacties van onze Metro-vrouwen van het jaar vindt  u hier.