Student hackt systeem, geeft zichzelf alleen A’s en belandt in de gevangenis

Roy Sun, een voormalig student aan Purdue University in Indiana, zit voor 90 dagen vast in de gevangenis. Hij werd gearresteerd omdat hij twee jaar geleden zijn diploma aan de universiteit bij elkaar gehackt had. Hij hackte de computers van zijn professoren en veranderde al zijn cijfers in A’s (maximum score in Amerika). Zo veranderde hij 8 F’s (laagste score) en een D naar een A. Hij verdiende 70.000 dollar per jaar sinds hij afgestudeerd is.

Sun wordt dus uiteindelijk gepakt en zal 90 dagen in de gevangenis vast zitten. Zijn diploma werd nietig verklaard en zijn masterstudie aan Boston University werd geannuleerd. Daarnaast zijn hij nooit meer kunnen studeren aan een erkende universiteit. De eerste keer dat Sun zijn cijfers veranderde was in 2008. Hij brak in de computer van zijn professor en veranderde zijn cijfer en dat van een vriend. Hij wilde gewoon zien of hij gepakt zou worden en toen dat niet gebeurde, zag Sun veel meer mogelijkheden.

Al snel gaf de student het studeren op, ging hij niet meer naar de colleges en kwam hij alleen maar naar het examen om zijn naam in te vullen. later veranderde hij dan zijn cijfers en zo studeerde hij zelfs af. Sun deed dit niet gewoon door een computer te hacken maar hij wisselde het toetsenbord van de prof met een toetsenbord dat hij zelf geprogrammeerd had om de eerste aanslagen te onthouden. Als je je computer hebt gestart, typ je immers eerst je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen. Zo had hij al snel alle nodige gegevens verzameld om zich een weg naar zijn diploma te hacken.