De complete gids voor eten aan je bureau

Lunchen aan je bureau is ongezond en verlaagt de productiviteit. Toch is het in Amerika een trend aan het worden. Twee derde van alle Amerikanen eet lunch aan zijn bureau. Het is zelfs zo erg geworden dat er een Tumblr is voor triestige lunches aan het bureau. Maar als je het dan toch gaat doen, dan kan je het maar beter goed doen.

Wees schaamteloos

Regel nummer één. Als je aan je bureau eet, dan heb je het waarschijnlijk te druk voor een deftige lunch dus waarom zou je je moeten schamen? Je bent hard aan het werk en je hebt de energie nodig. Als de collega’s niet tegen de geur van roquefort kunnen, hebben ze pech. Dat is de geur van succes.

Bescherm je bureau

Eten kan een rommelige zaak worden, dus je moet je niet schamen om jezelf en je bureau te beschermen van kruimels en groentjes die uit je broodje vallen. Een handdoek over de benen zodat je niet de rest van de dag met een vuile plek op je broek moet rondlopen is een goede tactische zet. Je toetsenbord beschermen is geen overbodige luxe, zeker niet als je onhandig bent.

Maak een verstandige lunchkeuze

Het is belangrijk dat je je lunch selecteert op basis van eetbaarheid en de mogelijke ravage die het kan aanrichten op je bureau. Het mag nog zo lekker zijn, die durum waarvan je de helft toch laat vallen, is geen verstandige keuze voor aan je bureau. Probeer droog voedsel te eten, met een lage risicofactor om te morsen.

Probeer te delen

Zelfs al weet je zeker dat je buurman geen hap van je broodje wil, bied het toch aan. Het is een vriendelijk gebaar en belangrijker nog, als zij je aanbod aanvaarden dan zijn zij ook aan het eten aan het bureau. Je bent nu de trendsetter van het bureau in plaats van die éne rare die amper tijd heeft om te eten.

Geniet ervan

Als je aan je bureau eet, weet iedereen al hoe hard je werkt. Maak daar gebruik van om eventjes tot rust te komen. Kauw goed en schrok niet. Het schrokken mag je bewaren voor ongemakkelijke businesslunches.

Ruim op

De kruimeltjes van je bureau op de grond vegen is al een sterke eerste stap, maar het is niet genoeg. Oliën van je voedsel en je vingers hangen nu op je bureau dus ga minstens even met een doekje over je werkoppervlak. Gooi je afval niet weg in de vuilbak naast je. Stretch je benen even en breng het weg naar de afvalbak in de keuken zodat de geuren niet rond je werkplaats blijven hangen.

Wacht met cafeïne

Volgens de Britse National Health Service is het meest futloze moment van de dag rond kwart na twee. Aangezien cafeïne ongeveer een kwartiertje tot een halfuurtje nodig heeft, wacht je best met die koffie tot twee uur.

Jezelf eventjes afsluiten mag

De meeste jobs zijn vereisen veel sociaal contact en niet iedereen kan dat constant aan. Wees dus niet bang om je tijdens je lunch eventjes af te zonderen van je collega’s. Lees rustig een artikel terwijl je eet en maak van je bureau eventjes een oase van rust.

Kies het juiste soort werk

Het is belangrijk dat je het soort werk dat je doet tijdens je lunch plant. Lange leesteksten doe je best niet omdat je constant aan het kijken bent naar je eten, waardoor je de concentratie op je tekst kwijt bent. Werk waarvoor je moeten typen is wegens duidelijke redenen ook uitgesloten. Het best bekijk je een video of een lijst tijdens de maaltijd.